Boala mai periculoasă decât Covid-19 care ar fi ucis deja mii de oameni. Avertismentul chinezilor

Dată publicare: 10-07-2020 12:05
Dată actualizare: 10-07-2020 12:05


Spitalul din România în care aproape toți medicii au avut Covid-19. ”Ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu”

Ambasada chineză din Kazahstan a avertizat cu privire la o tulpină de pneumonie ce se dovedeşte a fi „mai periculoasă” decât Covid-19, scrie presa de stat chineză, însă informația este negată de autoritățile din Kazahstan.

În Kazahstan, unde săptămâna aceasta au fost reintroduse restricţii din cauza pandemiei de COVID-19, bilanţul oficial al contaminărilor cu noul coronavirus este de aproape 55.000, cu 264 de decese. Numărul zilnic de cazuri noi anunţat joi a fost unul record de 1962.

Marţi, agenţia de presă de stat Kazinform a relatat că numărul cazurilor de pneumonie "a crescut de 2,2 ori în iunie comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2019".

Într-un comunicat publicat joi seara pe contul său oficial de pe WeChat, ambasada Chinei în Kazahstan a evocat o "înmulţire semnificativă" a cazurilor în oraşele Atirau, Aktobe şi Shimkent, de la mijlocul lunii iunie.

Ambasada chineză a afirmat că pneumonia din Kazahstan a ucis 1772 de oameni în prima jumătate a acestui an, cu 628 de decese în luna iunie, inclusiv cetăţeni chinezi.

"Rata de mortalitate din cauza acestei boli este mult mai ridicată decât cea de pneumonie provocată de noul coronavirus", a notat ambasada.

Nu este clar dacă pneumonia la care s-a referit este provocată de un virus legat de noul coronavirus sau de o tulpină diferită, menţionează Reuters.

Ambasada a mai spus că autorităţile kazahe încearcă să identifice cauza, deşi iniţial boala a fost clasificată ca pneumonie „obişnuită”.

Unii medici din Kazahstan sunt de părere că este vorba de fapt despre Covid-19, dar că testele defectuoase nu au reuşit să o identifice.

Kazahstanul respinge afirmațiile din comunicatului ambasadei chineze

 

Kazahstanul a respins vineri ca fiind incorect avertismentul Ambasadei Chinei adresat cetăţenilor săi de a se feri de o epidemie de pneumonie din fosta republică sovietică şi despre care a afirmat că este mai letală decât coronavirusul, potrivit Agerpres.

Ministerul kazah al sănătăţii a calificat vineri drept "fake news" informaţiile din media chineze bazate pe comunicatul ambasadei.

Potrivit ministerului, înregistrările sale privind infecţiile pneumococice virale, bacteriene şi fungice, care includ şi cazurile de origine incertă, sunt conforme cu orientările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

"Informaţia publicată de unele media chineze privind un nou tip de pneumonie în Kazahstan este incorectă", a subliniat ministerul.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO