Bilantul sinistru al cutremurelor din Pacific: cel putin 1.250 de morti

Ultima actualizare: 09-10-2012 03:44
Cutremur Samoa

UPDATE: Autoritatile din Samoa au organizat marti funeralii in masa pentru victimele dezastrului. Prim-ministrul a vizitat zonele turistice de coasta, despre care a spus ca au fost rase practic de pe fata pamantului.


Povesti de groaza in insulele Samoa din Pacificul de Sud, lovite de patru valuri seismice de pana la 6 metri inaltime, provocate de un cutremur de 8 grade in larg. Cautarea supravietuitorilor este in toi, iar Statele Unite si Australia au trimis ajutoare in zona.

Operatiunile de salvare continua si in insula indoneziana Sumatra si in insulele Samoa, dupa cutremurele violente de zilele trecute. In Indonezia au murit cel putin 1.100 de oameni, iar in Samoa patru valuri seismice au provocat moartea 150 de persoane.

Deja descoperirea cuiva in viata este o raritate in Sumatra si lucratorii obositi scot de sub ruine morti dupa morti. Peste 500 de cladiri, printre care hoteluri, scoli, spitale si un mall au fost distruse in Padang, orasul cel mai afectat de cutremur. Autoritatile cred ca mii de oameni se aflau in aceste cladiri si sunt inca prinsi sub daramaturi.

Intre timp, cei ramasi in viata s-au adapostit prin corturi, masini sau sub prelate. Spitalele sunt atat de aglomerate, incat ii primesc numai pe cei in stare grava.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO