Bila de foc apărută brusc pe cerul Kievului. Ce ar fi fost, de fapt, obiectul misterios. VIDEO

Satelit
Kyiv Post

Un flash observat pe cerul Kievului, care a stârnit o mulţime de reacţii pe reţelele de socializare. Cel mai probabil a fost vorba despre un meteorit, a transmis agenția spațială ucraineană, informează joi AFP.

Miercuri seara,"în jurul orei 22:00 (19:00 GMT), s-a observat strălucirea unui obiect aerian pe cerul Kievului", a declarat şeful administraţiei militare a capitalei Ucrainei, Serhii Popko, pe Telegram.

"Conform informaţiilor iniţiale, acest fenomen este consecinţa căderii unui satelit NASA pe Pământ", a adăugat el.

Agenţia spaţială americană a anunţat la începutul săptămânii că un satelit cu o greutate de aproximativ 300 de kg va reveni miercuri în atmosferă la o oră necunoscută.

Citește și
Judecătoarea, către mama Robertei, tânăra moartă la 2 Mai: „Ați fost la înmormântarea acesteia?”

Ulterior, agenția spațială ucraineană a transmis că flashul s-a datorat probabil unui meteorit, pista căderii unui satelit şi cea a unui sistem de armament fiind excluse.

"Nu putem identifica exact obiectul. Ipoteza noastră este că este un meteorit, dar ne lipsesc datele pentru a stabili natura exactă", a declarat pentru France Presse şeful adjunct al centrului de control al agenţiei spaţiale a Ucrainei, Igor Kornienko.

"Instrumentele de observare au înregistrat o explozie puternică, noi am înregistrat-o şi am stabilit unde a avut loc" pe cer, a adăugat el.

Potrivit acestuia, agenţia nu a putut "evalua dimensiunea" corpului care a pătruns în atmosfera Pământului, provocând fulgerul. Pe de altă parte, acesta nu a lovit solul.

"Conform datelor noastre, nu a ajuns pe Pământ, nu a existat niciun impact, dat fiind că nu există date seismice", a explicat Kornienko.

Puţin mai devreme, administraţia militară a capitalei Ucrainei a recunoscut că s-a înşelat cu o zi înainte afirmând că fenomenul ar fi fost cauzat de căderea unui satelit NASA, ceea ce agenţia spaţială americană infirmase la rândul ei.

"Le revine experţilor să afle ce a fost exact", a indicat Serghei Popko, şeful administraţiei militare a oraşului, pe Telegram.

"Cel mai important lucru este siguranţa Kievului şi a locuitorilor săi. Nu a fost un atac cu rachete şi apărarea noastră antiaeriană nu şi-a folosit armele", a precizat el.

Val de reacții pe rețelele de socializare

Un jurnalist AFP a observat un fulger pe cer, care nu a fost urmat de niciun sunet.

Alerta aeriană a fost activată, a subliniat Popko, precizând totodată că "apărarea antiaeriană nu a intrat în acţiune".

La scurt timp, Forţele Aeriene Ucrainene au susţinut, de asemenea, că flash-ul a avut "legătură cu căderea unui satelit/meteorit", afirmând totodată că acest lucru nu a fost încă clarificat.

"Reţelele sociale se distrează răspândind meme cu farfurii zburătoare, dar vă rugăm să nu folosiţi sigla oficială a Forţelor Aeriene pentru a crea meme", a adăugat forţa.

Luni, într-un comunicat, NASA a spus că se aşteaptă ca cea mai mare parte a satelitului Rhessi să fie distrus în momentul intrării în atmosferă."Dar este de aşteptat ca unele componente să supravieţuiască", a spus agenţia spaţială americană, adăugând că riscul de a răni pe cineva pe Pământ este scăzut, de aproximativ o şansă la 2.467.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A apărut îmbrăcată așa pe stadion, iar fanii au reacționat imediat
FOTO A apărut îmbrăcată așa pe stadion, iar fanii au reacționat imediat
Citește și...
O grădină zoologică a vopsit mai mulți câini pe care i-a prezentat apoi ca urși panda. Ce a urmat VIDEO
O grădină zoologică a vopsit mai mulți câini pe care i-a prezentat apoi ca urși panda. Ce a urmat VIDEO

O grădină zoologică chineză este acuzată că a pictat câini în alb și negru pentru a-i păcăli apoi pe vizitatori că sunt urși panda și să-i taxeze pentru a admira noua atracție.

Adevărata miză a vizitei lui Xi Jinping în Ungaria. Budapesta a deschis larg porțile Beijingului
Adevărata miză a vizitei lui Xi Jinping în Ungaria. Budapesta a deschis larg porțile Beijingului

Viktor Orban a întins covorul roșu pentru președintele chinez. Xi Jinping a ajuns joi seară la Budapesta pentru o vizită de trei zile - prima în calitate de președinte. Războiul din Ucraina și cooperarea economică se află pe agenda întâlnirii.

BBC: Saudiții îi ucid pe cei care nu eliberează terenul pentru ridicarea Neom, orașul SF de 500 mld $. Sate rase de pe hartă
BBC: Saudiții îi ucid pe cei care nu eliberează terenul pentru ridicarea Neom, orașul SF de 500 mld $. Sate rase de pe hartă

Autoritățile saudite au permis folosirea forței letale pentru a elibera terenul pe care vor construi un oraș futuristic în deșert, un proiect de 500 de miliarde de dolari la care participă zeci de companii occidentale.

 

Recomandări
În prag de campanie electorală, premierul cere măsuri împotriva comercianților care practică „shrinkflation”: „O înșelăciune”
În prag de campanie electorală, premierul cere măsuri împotriva comercianților care practică „shrinkflation”: „O înșelăciune”

Premierul Marcel Ciolacu promite sancționarea comercianților care practică ”shrinkflation”, respectiv reducerea gramajului produsului, fără a i se scădea prețul.

Bunica Robertei, fata ucisă de Vlad Pascu, declarație zguduitoare:
Bunica Robertei, fata ucisă de Vlad Pascu, declarație zguduitoare: "Viața mea s-a terminat!". E așteptat verdictul instanței

Cea mai lungă zi din procesul lul Vlad Pascu, tânărul care a provocat teribilul accident din 2 Mai, a început, joi dimineață, la Mangalia.

Putin, mesaj războinic pentru Occident de
Putin, mesaj războinic pentru Occident de "Ziua Victoriei": "Forțele strategice sunt mereu gata de luptă" | VIDEO

Rusia sărbătorește, joi, victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un moment în care relațiile cu Occidentul se deteriorează tot mai mult, iar trupele rusești avansează pe frontul din Ucraina.