Bani pentru cadouri, împărţiţi oamenilor sărmani în mai multe oraşe. Cine i-a donat


Ultimul update: Vineri 21 Decembrie 2018 11:15
Data publicarii: Vineri 21 Decembrie 2018 09:19
Categorie: Stiri externe

În Statele Unite prinde rădăcini un obicei de Crăciun care face mii de oameni fericiţi. Americanii cu dare de mână pun la bătaie câteva mii de dolari.

Banii sunt apoi împărţiţi, la întâmplare, oamenilor de pe stradă sau din magazine. Beneficiarii primesc 100 de dolari fiecare. Pentru unii dintre ei, această sumă face diferenţa între a le cumpăra copiilor daruri de Crăciun... sau nu.

Moş Crăciun a venit mai devreme în acest mic oraş din Arizona. Un binefăcător anonim a donat 10 mii de dolari, iar banii au fost împărţiţi de un grup de "elfi", ajutaţi de un echipaj de poliţie. Beneficiarii au fost aleşi dintre trecători, ori dintre clienţii magazinelor.

"Sunt copleşită, nu ştiu ce să zic. E o nebunie”, spune o localnică. Pentru unii dintre norocoşi, banii nu puteau pica mai bine.

“Chiar vorbeam cu soţul meu despre faptul că nu ştiu dacă ne vor rămâne bani să le cumpărăm cadouri copiilor”, spune o femeie.

Într-o localitate din Oregon, poliţiştii au jucat rolul de Moş Crăciun, şi au împărţit banii donaţi de localnicii cu dare de mână. Agenţi au oprit în trafic şoferi la înâmplare. Unii, simţindu-se cu musca pe căciulă, erau convinşi că vor primi o amendă. În loc, poliţiştii le-au dăruit câte 100 de dolari.

"M-am gândit că va fi o întâmplare nefericită, dintr-o lungă listă de lucruri mai puţin bune. Însă poliţistul mi-a dat 100 de dolari, exact opus a ce mă aşteptam”, spune un conducător auto.

E al patrulea an când poliţia primeşte această misiune specială.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Nota de plată primită de un tânăr, după ce a avariat grav 3 mașini Ferrari
Ieşean condamnat să facă două fapte bune, după ce a bătut un medic în trafic
O femeie singură cu 3 copii a primit o casă prin donaţii.
VIDEO PROTVPLUS.RO