Autoritatile din Rusia l-au gasit pe cel care a organizat asasinarea lui Boris Nemtov. Cati bani le-a oferit criminalilor

Ultima actualizare: 02-04-2015 07:06
boris nemtov

Comitetul rus de ancheta a anuntat ca a identificat persoana care a organizat asasinarea opozantului Boris Nemtov, impuscat mortal luna trecuta pe un pod din apropierea Kremlinului.

Anchetatorii rusi au precizat ca au identificat persoana care i-a dat arme, un vehicul si bani presupusului autor al asasinatului, relateaza cotidianul rus Kommersant in editia de luni, citand surse apropiate anchetei, potrivit Mediafax.

Conform cotidianului, noul suspect, identificat doar cu numele Ruslik, le-a livrat o arma si o masina celor implicati in asasinarea lui Nemtov. El le-a promis de asemenea cinci milioane de ruble (aproximativ 85.200 de dolari). Cotidianul precizeaza ca Ruslik ar fi comandat si organizat asasinatul. Comitetul de ancheta nu da publicitatii identitatea lui Ruslik, iar acesta nu este inclus pe lista cu persoane date in urmarire, deoarece numai Zaur Dadaiev, presupusul autor al crimei, i-a mentionat numele.

Boris Nemtov, in varsta de 55 de ani, unul dintre cei mai vehementi critici ai presedintelui rus Vladimir Putin, a fost impuscat mortal pe 27 februarie, in timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duritkaia, in varsta de 23 de ani. Putin a condamnat public asasinatul si a promis ca cei vinovati vor fi adusi in fata justitiei.

Cinci ceceni - Ramzan Bahaiev, Tamerlan Eskerhanov, Sagit Gubasev, Anzor Gubasev si Zaur Dadaiev - au fost retinuti de autoritatile ruse sub suspiciunea de implicare in asasinarea lui Boris Nemtov. Dadaiev si-a recunoscut initial implicarea in aceasta crima, dupa care si-a retras marturia, afirmand ca a fost facuta sub amenintare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO