Autoritățile instituie o „zonă sigură” pentru femei, la petrecerea de Anul Nou din Berlin
Organizatorii petrecerilor în aer liber care vor avea loc, de Anul Nou, la Berlin au decis instituirea în premieră a unei „zone sigure” pentru femei, ca urmare a valului de agresiuni sexuale de la trecerea dintre anii 2015 și 2016.
Noile măsuri de securitate sunt prevăzute pentru petrecerea care va avea loc la Poarta Brandenburg din Berlin și urmăresc să prevină apariția de incidente similare celor de acum doi ani, când mii de femei au reclamat la poliție că au fost victimele agresiunilor sexuale la celebrările de Revelion din orașul german Koln, informează BBC News.
Victimele au susținut că ar fi fost atacate de imigranți, ceea ce a stârnit dezbateri aprinse cu privire la afluxul de refugiați. În 2015, 1,1 milioane de refugiați au sosit în Germania, în încercarea de a scăpa de violențele din Siria și Irak.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
La petrecerea organizată, în acest an, la Berlin, sunt așteptate zeci de mii de persoane. Astfel, vor fi luate stricte măsuri de securitate: oamenilor li se va interzice să vină cu bagaje mari sau cu băuturi alcoolice.
Astfel, femeile care se simt agresate vor putea să petreacă Revelionul într-o zonă „sigură”, special amenajată pentru ele. Totodată, poliția le îndeamnă să ceară ajutor dacă se simt amenințate și să poarte asupra lor genți mici, fără obiecte personale valoroase.
Și la Koln, oficialii au luat măsuri încă de anul trecut. Astfel, a fost instituit „un punct de securitate”, unde lucrători sociali și psihologi pot discuta cu victimele.
Cu toate acestea, ideea unei „zone sigure” pentru femei nu a fost privită cu ochi buni. Criticii spun că această inițiativă nu se adresează atacatorilor, iar alții susțin că promovează discriminarea între persoane de sex opus.