Washington Post: 1200 de femei ar fi fost agresate de 2000 de barbati, in Koln, de Anul Nou. Documentul "scapat" din ancheta

Ultima actualizare: 16-07-2016 00:02
koln

Noi dezvaluiri socante apar in cazul incidentelor din Koln, din noaptea de Anul Nou, cand s-au inregistrat violente si hartuiri sexuale din partea imigrantilor asupra femeilor.

Washington Post a publicat un articol in care sustine ca mai multe documente, care ar fi "scapat" din greseala, arata ca incidentele din acea noapte au fost de proportii mult mai mari. Astfel, politia crede ca cel putin 1200 de femei au fost hartuite de 2000 de barbati, in Koln, de Anul Nou, in orasele Koln, Hamburg.

 

La inceput, incidentul a fost tratat cu superficialitate de autoritati, care au tacut timp de 2 zile, apoi au incercat sa musamalizeze situatia. Fostul sef al politiei din Koln si-a dat demisia in luna ianuarie, dupa ce s-a descoperit ca autoritatile au acoperit, la inceput, amploarea incidentelor. Cotidianul Express din Koln a dezvaluit un memo din cadrul politiei, in care se arata ca  ministrul de interne german a cerut sa fie scos cuvantul "viol" din raport.

Insa, cifrele descoperite acum ar putea zgudui opinia publica din Germania. Publicatia germana Sueddeutsche Zeitung a dezvaluit un document al politiei, care demonstreaza ca numarul infractiunilor a fost mult mai mare decat au spus autoritatile.

Pana acum, doar patru barbati au fost arestati si pedepsiti, in timp ce alte procese se afla in desfasurare. Un tanar de 21 de ani din Irak si un barbat de 26 de ani din Algeria au fost condamnati joi, de un tribunal din Koln. Ambii erau imigranti, veniti in Germania in urma cu doi ani.

"Exista o legatura intre acest fenomen ingrijorator si fluxul migrantilor din 2015" a declarat Holger Munch, seful politiei. Din pacate, acesta este convins ca foarte multi dintre cei care au comis agresiunile in acea noapte nu vor fi prinsi sau condamnati.

Recent, Germania a schimbat definitia violului. Orice act sexual comis “impotriva vointei identificabile a unei alte persoane” devine o infractiune penala, care se transforma din agresiune in viol in functie de faptul daca a existat sau nu penetrare, a decis Bundestagul cu unanimitatea celor 601 de voturi, relateaza Agerpres.


Ministrul de interne german ar fi facut presiuni asupra politiei, dupa incidentele din Koln

 

Orasul Koln a fost zguduit la inceputul anului de un val de violente, atribuite in majoritate migrantilor. Acestea, indreptate indeosebi impotriva femeilor, au socat Germania si au crescut presiunea asupra cancelarului Angela Merkel, a carei politica generoasa fata de refugiati este tot mai criticata. Dupa noaptea de Anul Nou au fost depuse peste 1.000 de plangeri.

Politia din Koln a pus in evidenta un bilant "relativ pozitiv" dupa primele ore ale carnavalului, inaugura joi, la ora locala 11.11. Faptele reclamate merg de la insulte la viol (a fost semnalat unul), a precizat politia.

Insa, la o zi dupa ce scandalul a aparut in presa, Ministrul de Interne, Ralf Jäger, le-ar fi cerut autoritatilor sa scoata cuvantul "viol" din raport, relateaza The Telegraph. Dezvaluirea a fost facuta de cotidianul Express la 4 luni de la incidente, dupa ce jurnalistii au intrat in posesia unei note interne din cadrul politiei.

In raport, pe baza plangerilor facute de sute de femei, politistii au scris ca in acea noapte "au existat hartuiri sexuale, violuri si jafuri comise de barbati de nationalitati straine", noteaza Telegraph.

Conform notei interne, unul dintre politisti ar fi primit un telefon din partea Ministrului de Interne, in care i se cerea sa scoata cuvantul "viol" din raport.

"Capitanul mi-a spus ca vrea cuvantul "viol" sa fie scos din raport sau raportul despre incidente sa fie anulat" era mesajul din nota intern. Acelasi cotidian sustine ca numele unuia dintre politistii implicati in scandal ar fi Joachim H.

In urma acuzatiilor aduse, politicienii din opozitie i-au cerut demisia Ministrului de Interne.

Un numar de 103 persoane cu cetatenie algeriana sau marocana figureaza printre cele 153 de persoane suspectate ca au comis agresiuni, indeosebi cu caracter sexual, in noaptea de Anul Nou, la Koln, in Germania, indica un raport publicat marti de catre autoritatile locale, relateaza AFP.

Doar patru germani apar pe lista respectiva, potrivit raportului, examinat de catre Ministerul de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia si prezentat parlamentului regional, dupa trei luni de la evenimente.

68 dintre suspecti dispun de statutul de solicitant de azil, 18 se aflau in momentul faptelor in situatie ilegala in Germania. In cazul a 47 dintre ei, cetatenia sau statutul nu au putut fi stabilite cu certitudine, potrivit sursei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO