"Nu ma atinge". Noi imagini filmate de Anul Nou, in Koln, arata calvarul prin care au trecut femeile agresate de imigranti

Koln, locul in care 90 de tinere au fost agresate sexual

Filmari socante au aparut in presa din timpul evenimentelor nefericite ce au avu loc in noaptea de Anul Nou, in Koln, cand 500 de femei au fost agresate de catre imigranti.

Tipetele groaznice ale femeilor agresate pot fi auzite pe inregistrarile video realizate in Noaptea de Anul Nou. Filmarea arata si cat de neputinciosi au fost politistii in acea noapte, in fata valului de hartuiri, conform Daily Mail.

Peste 500 de femei au depus plangere si au sustinut ca au fost agresate, pipaite si jefuite de mai multe bande de imigranti, majoritatea nord-africani, in ultima noapte din 2015, in timpul festivitatilor de Anul Nou, din centrul orasului Koln.

"Nu ma atinge" este tipatul unei fete care urla disperata, in timp ce mai multi barbati o ating.

Citește și
Bundestag - agerpres
Germania a modificat definitia violului dupa atacurile din noaptea de Revelion de la Koln: "Nu inseamna nu"
Pentru a-i ascunde soțului că îl înșela, o tânără din Hunedoara a pus la cale un plan halucinant

 

Masuri de securitate sporite pentru noaptea de Anul Nou, dupa incidentele de anul trecut

Primarul din Koln, Henriette Reker, a prezentat un nou 'concept de securitate' pentru a garanta un Revelion 'fericit si pasnic' si pentru a sterge imaginea de haos si insecuritate ce a fost asociata acestui oras. Astfel, circa 1.500 de politisti, sprijiniti de firma private de paza, vor fi desfasurati pe strazi pentru a asigura securitatea in noaptea de 31 decembrie. Pe langa dispozitivul politienesc ce va fi desfasurat in noaptea de 31 decembrie, se va pune in functiune si un sistem de supraveghere video, vor fi create unitati mobile pentru a acorda asistenta femeilor in eventualitatea unor agresiuni si in apropierea Catedralei vor fi interzise petardele si focurile de artificii. Dar dincolo de masurile de securitate, autoritatile locale din Koln au organizat si evenimente artistice pentru a convinge populatia locala sa vina fara teama in centrul orasului de Revelion, cum ar fi un spectacol de lumini la Catedrala si o prestatie muzicala a doua coruri, unul dintre ele fiind format din tineri refugiati.

Autoritatile germane ar fi incercat sa musalamizeze amploarea incidentelor din Koln, de Anul Nou

In urma cu 5 luni, Washington Post a publicat un articol in care sustine ca mai multe documente, care ar fi "scapat" din greseala, arata ca incidentele din acea noapte au fost de proportii mult mai mari. Astfel, politia crede ca cel putin 1200 de femei au fost hartuite de 2000 de barbati, in Koln, de Anul Nou, in orasele Koln, Hamburg.

La inceput, incidentul a fost tratat cu superficialitate de autoritati, care au tacut timp de 2 zile, apoi au incercat sa musamalizeze situatia. Fostul sef al politiei din Koln si-a dat demisia in luna ianuarie, dupa ce s-a descoperit ca autoritatile au acoperit, la inceput, amploarea incidentelor. Cotidianul Express din Koln a dezvaluit un memo din cadrul politiei, in care se arata ca ministrul de interne german a cerut sa fie scos cuvantul "viol" din raport.

Pana acum, doar patru barbati au fost arestati si pedepsiti, in timp ce alte procese se afla in desfasurare. Un tanar de 21 de ani din Irak si un barbat de 26 de ani din Algeria au fost condamnati joi, de un tribunal din Koln. Ambii erau imigranti, veniti in Germania in urma cu doi ani.

"Exista o legatura intre acest fenomen ingrijorator si fluxul migrantilor din 2015" a declarat Holger Munch, seful politiei. Din pacate, acesta este convins ca foarte multi dintre cei care au comis agresiunile in acea noapte nu vor fi prinsi sau condamnati.

Recent, Germania a schimbat definitia violului. Orice act sexual comis “impotriva vointei identificabile a unei alte persoane” devine o infractiune penala, care se transforma din agresiune in viol in functie de faptul daca a existat sau nu penetrare, a decis Bundestagul cu unanimitatea celor 601 de voturi, relateaza Agerpres.

 

Ministrul de interne german ar fi facut presiuni asupra politiei, dupa incidentele din Koln

 Orasul Koln a fost zguduit la inceputul anului de un val de violente, atribuite in majoritate migrantilor. Acestea, indreptate indeosebi impotriva femeilor, au socat Germania si au crescut presiunea asupra cancelarului Angela Merkel, a carei politica generoasa fata de refugiati este tot mai criticata. Dupa noaptea de Anul Nou au fost depuse peste 1.000 de plangeri.

Politia din Koln a pus in evidenta un bilant "relativ pozitiv" dupa primele ore ale carnavalului, inaugura joi, la ora locala 11.11. Faptele reclamate merg de la insulte la viol (a fost semnalat unul), a precizat politia.

Insa, la o zi dupa ce scandalul a aparut in presa, Ministrul de Interne, Ralf Jäger, le-ar fi cerut autoritatilor sa scoata cuvantul "viol" din raport, relateaza The Telegraph. Dezvaluirea a fost facuta de cotidianul Express la 4 luni de la incidente, dupa ce jurnalistii au intrat in posesia unei note interne din cadrul politiei.

In raport, pe baza plangerilor facute de sute de femei, politistii au scris ca in acea noapte "au existat hartuiri sexuale, violuri si jafuri comise de barbati de nationalitati straine", noteaza Telegraph.

Conform notei interne, unul dintre politisti ar fi primit un telefon din partea Ministrului de Interne, in care i se cerea sa scoata cuvantul "viol" din raport.

"Capitanul mi-a spus ca vrea cuvantul "viol" sa fie scos din raport sau raportul despre incidente sa fie anulat" era mesajul din nota intern. Acelasi cotidian sustine ca numele unuia dintre politistii implicati in scandal ar fi Joachim H.

In urma acuzatiilor aduse, politicienii din opozitie i-au cerut demisia Ministrului de Interne.

Un numar de 103 persoane cu cetatenie algeriana sau marocana figureaza printre cele 153 de persoane suspectate ca au comis agresiuni, indeosebi cu caracter sexual, in noaptea de Anul Nou, la Koln, in Germania, indica un raport publicat marti de catre autoritatile locale, relateaza AFP.

Doar patru germani apar pe lista respectiva, potrivit raportului, examinat de catre Ministerul de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia si prezentat parlamentului regional, dupa trei luni de la evenimente.

68 dintre suspecti dispun de statutul de solicitant de azil, 18 se aflau in momentul faptelor in situatie ilegala in Germania. In cazul a 47 dintre ei, cetatenia sau statutul nu au putut fi stabilite cu certitudine, potrivit sursei.

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali și-a criticat jucătorul la aeroport: "Pe margine mâine! Nu ești vedetă"
Gigi Becali și-a criticat jucătorul la aeroport: "Pe margine mâine! Nu ești vedetă"
Citește și...
Washington Post: 1200 de femei ar fi fost agresate de 2000 de barbati, in Koln, de Anul Nou. Documentul
Washington Post: 1200 de femei ar fi fost agresate de 2000 de barbati, in Koln, de Anul Nou. Documentul "scapat" din ancheta

Noi dezvaluiri socante apar in cazul incidentelor din Koln, din noaptea de Anul Nou, cand s-au inregistrat violente si hartuiri sexuale din partea imigrantilor asupra femeilor.

Germania a modificat definitia violului dupa atacurile din noaptea de Revelion de la Koln:
Germania a modificat definitia violului dupa atacurile din noaptea de Revelion de la Koln: "Nu inseamna nu"

Germania a modificat joi definitia violului, limitata pana acum la situatiile de violenta sau de amenintari grave, printr-un vot in cadrul camerei inferioare a parlamentului, care a impus principiul “Nu inseamna nu”, relataeza AFP.

Noi imagini de la Revelionul din Koln, cand o mie de femei ar fi fost agresate sexual. Ce se aude in inregistrare. VIDEO
Noi imagini de la Revelionul din Koln, cand o mie de femei ar fi fost agresate sexual. Ce se aude in inregistrare. VIDEO

Au aparut noi imagini de la Revelionul din Koln, cand mai multi migranti au agresat sexual peste o mie de femei.

Recomandări
Fost comandant român în structurile NATO, după ofensiva Iranului: „Nimeni nu dorește un conflict extins în Orientul Mijlociu”
Fost comandant român în structurile NATO, după ofensiva Iranului: „Nimeni nu dorește un conflict extins în Orientul Mijlociu”

Un atac de două ori mai puternic decât cel din aprilie. Așa a fost catalogată de experți lovitura Iranului. Chiar și fără urmări serioase este considerată o escaladare majoră.

Percheziții de amploare în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe locuințe
Percheziții de amploare în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe locuințe

Percheziții de amploare în localitatea Țăndărei din județul Ialomița. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în această dimineață la mai multe locuințe.

Frații Tate și-au primit înapoi mașinile de lux confiscate de DIICOT, dar nu pe toate. Ce s-a descoperit ulterior
Frații Tate și-au primit înapoi mașinile de lux confiscate de DIICOT, dar nu pe toate. Ce s-a descoperit ulterior

Frații Tate au primit înapoi șapte din cele 12 mașinile confiscate de DIICOT în vară. Valoare bolizilor confiscați în vară depășește patru milioane de euro.