Atacatorul care a ucis 5 oameni in SUA are 20 de ani si este nascut in Turcia. FBI: Nu avem dovezi ca a fost un act terorist


Ultimul update: Miercuri 28 Septembrie 2016 07:19
Data publicarii: Duminica 25 Septembrie 2016 07:27
Categorie: Stiri externe
atacator

Presupusul atacator care a ucis vineri seara cinci persoane intr-un centru comercial din Burlington, statul american Washington (nord-est), este un tanar de 20 de ani nascut in Turcia, a anuntat politia.

"Atacatorul a fost prins in aceasta seara (sambata) de autoritati", a scris pe Twitter purtatorul de cuvant al politiei statului Washington, Mark Francis, potrivit Agerpres

Agentii l-au capturat sambata pe suspect, dupa cautari care au durat 24 de ore, transmite AFP. Conform purtatorului de cuvant al politiei statale, Mark Francis, suspectul se numeste Arcan Cetin, rezident in Oak Harbor, oras invecinat cu Burlington, la circa 110 km nord de Seattle, relateaza Agerpres.

Politia nu cauta niciun alt suspect, a mai precizat purtatorul de cuvant.

Atacatorul, prezentat initial de politie ca fiind un tanar de origine hispanica, a deschis focul in centrul comercial Cascade Mall din Burlington, omorand patru femei si un barbat.

O pagina de Facebook, prezentata ca fiind a suspectului, indica faptul ca Arcan Cetin s-a nascut la Adana, al patrulea oras din Turcia, si-a facut studiile la Oak Harbor si lucra intr-un magazin din Widbey Island, o alta localitate din statul Washington.

Un oficial FBI a declarat pentru CNN ca nu se stie deocamdata care a fost motivatia atacatorului si ca, pana in momentul de fata, nu exista nicio dovada ca ar fi un act terorist.

 

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO