Atac terorist asupra unui convoi ONU in Mali. Cel putin cinci soldati au murit

Ultima actualizare: 01-06-2016 07:03
ONU Mali

Cel putin cinci Casti albastre au fost ucise duminica, intr-o ambuscada in centrul Mali, a anuntat Misiunea ONU in Mali care a denuntat un nou atac terorist, relateaza Agerpres, citand AFP.

Atacul s-a produs in jurul orei 11.00 (locale si GMT) si a vizat "un convoi al fortei Minusma, prins intr-o ambuscada la 30 km vest de orasul Sevare", in regiunea Mopti, a anuntat MINUSMA intr-un comunicat.

"Potrivit informatiilor preliminare, cele cinci Casti albastre au fost ucise. O alta persoana este grav ranita si in prezent este transportata catre o unitate medicala", a adaugat sursa citata.

"Condamn cu cea mai mare vigoare aceasta crima abjecta, care se adauga altor acte teroriste care au vizat trupele noastre de mentinere a pacii si care constituie crime impotriva umanitatii in conformitate cu dreptul international", a declarat Mahamat Saleh Annadif, reprezentant special al secretarului general al ONU si sef al MINUSMA.

"Acest act odios de terorism este cu atat mai revoltator cu cat el fost comis in timpul Zilei internationale a Castilor albastre", a subliniat Annadif.

ONU nu a precizat nationalitatea victimelor dar o sursa din cadrul politiei din Mali a precizat ca cel putin patru din cei cinci militari morti sunt din Togo.

"Castile albastre din Togo erau intr-o misiune de pace in sectorul unde agricultorii si crescatorii de vite s-au infruntat recent. Ei au fost ucisi la circa 50 km de Mopti, unde autovehiculul in care se aflau a lovit o mina care a explodat, iar apoi a avut loc un atac terorist", a declarat sursa contactata telefonic de AFP.

Este pentru prima data cand Casti albastre ale MINUSMA sunt ucise in centrul Mali. Acest atac are loc dupa ce vineri cinci soldati din Mali si-au pierdut viata in urma exploziei unei mine in nordul tarii.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO