Anchetă penală în Georgia privind încercarea lui Trump de a inversa rezultatul alegerilor

10-02-2021 20:11


donald trump

Procuratura din comitatul Fulton din statul american Georgia a deschis o anchetă împotriva încercării fostului preşedinte Donald Trump de a inversa rezultatul alegerilor, scrie miercuri cotidianul New York Times, preluat de Reuters.

Citând un oficial al statului, ziarul afirmă că procurorul comitatului, Fani Willis, a cerut printr-o scrisoare guvernului Georgiei să păstreze documentele, inclusiv cele legate de apelul telefonic prin care Trump a făcut presiuni asupra secretarului de stat Brad Raffensperger să "găsească" mai multe voturi. Ea a precizat că este vorba de o anchetă penală, a declarat sursa New York Times, sub rezerva anonimatului.

În Georgia, stat-cheie pentru rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie, Trump a fost învins de actualul preşedinte al SUA la o diferenţă de numai 12.000 de voturi. Ulterior, timp de două luni, fostul lider de la Casa Albă a făcut presiuni asupra lui Raffensperger, a guvernatorului Brian Kemp şi a altori oficiali din stat, acuzându-i că nu au găsit dovezi privind suficiente cazuri de fraudă electorală pentru a schimba rezultatul.

Georgia este al doilea stat american, după New York, unde Trump este urmărit penal. În Senatul SUA se desfăşoară zilele acestea şi procesul împotriva sa pentru instigare la revolta din 6 ianuarie, când protestatarii au ocupat Capitoliul din Washington, sediul Congresului Statelor Unite.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO