Anastasia, o tânără care apără Ucraina, brutal de sinceră pe front: "Acum mi-ar plăcea sa beau un Aperol pe malul mării"

×
Codul embed a fost copiat

Moscova promite răzbunare după ceea ce a numit "atacurile teroriste" care au vizat, sâmbătă, Crimeea și podul Kerci.

Ministerul rus de Externe a deplâns - cu cinism - faptul că rachetele și dronele ucrainene doborâte de sistemele sale de apărare au pus în pericol viețile unor oameni nevinovați.

Însă doar în ultimele 24 de ore, armata rusă a omorât doi civili ucraineni - o pensionară și un polițist, în atacuri are au vizat Harkov și Zaporojie.

O perdea de fum a ascuns privirii minute bune podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia și care, sâmbătă, a fost ținta a cel puțin două rachete ucrainene. Autoritățile locale au vorbit de opt explozii și au anunțat că nicio rachetă și nicio dronă din cele lansate de forțele Ucrainei nu și-au atins ținta.

Deși atacul a fost oprit și nu a făcut victime, ministerul rus al Afacerilor Externe, în maniera cinică deja binecunoscută, a calificat acțiunile ca fiind, cităm, „barbare” și a avertizat că nu vor rămâne fără răspuns.

Citește și
f-16
„Trageți de timp!”. Ucraina acuză Vestul că ezită să înceapă antrenarea piloţilor ucraineni pentru F-16
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

Rusii susțin, în schimb, că loviturile lor aeriene au rezultatul așteptat.

Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării: "Forțele Armate Ruse au realizat un atac aerian în grup folosind rachete de precizie cu rază lungă de acține. Atacul a vizat un aerodrom militar de lângă Kolomia. Ținta a fost atinsă. Toate obiectivele au fost lovite”.

Un copil de 8 ani a murit în atacul rușilor

Procurorul general al Ucrainei informează însă că forțele ruse au lovit o clădire civilă și că, în atac, și-a pierdut viața un băiețel de opt ani. Pentru forțele ucrainene, lucrurile par să meargă mai bine pe front. Specialiștii Institutului pentru Studiul Războiului spun că ucrainenii au ajuns la periferia nordică a localității Robotyne, în vestul regiunii Zaporojie. Deși forțele ruse au primit întăriri, inclusiv din partea batalionului cecen Ahmat, își redistribuie lateral forțele, semn că presiunea ucrainenilor ar putea da roade.

În aceste condiții, președintele ucrainean i-a mulțumit Greciei, al 14-lea stat care s-a alăturat declarației de securitate a statelor G7, dar și Germaniei care a anunțat că va trimite Kievului alte două lansatoare de rachete Patriot.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: ”E foarte important ca săptămână de săptămână Rusia să vadă activitate internațională în sprijinul Ucrainei și a unui trai normal. Fiecare măsură care ne întărește apărarea aeriană înseamnă mii de vieți salvate și șansa reală de crearea a unui scut aerian care să protejeze toată Ucraina. Acesta va deveni baza unui scut pan-european”.

Ucrainenii folosesc cu succes și obuzierele AHS Krab, furnizate de polonezi. Pe frontul de est, între Bahmut și Toretzk, luptele sunt tot mai încrâncenate. Rușii par să fi primit întăriri și atacă necontenit.

Inamicul este la 10 kilometri depărtare.

Maksym, soldat ucrainean: "Noile tehnologii sunt foarte eficiente în distrugerea inamicului. Ne bucurăm să le avem".

Reporter: "Nu sunt vechi?".

Maksym, soldat ucrainean: "Am scăpat de alea vechi. Mulțumim polonezilor pentru ajutor".

Rușii ripostează, timp în care ucrainenii se retrag într-un adăpost săpat în pământ.

Soldat ucrainean: "E mai aproape, asta e deja cu rază mai lungă. Rămâneți la adăpost!".

Proiectilele rușilor par să nu se mai termine.

Anastasia, soldat ucrainean: "Acum mi-ar plăcea sa beau un Aperol pe malul mării... Marea Azov...".

Obuzele cad tot mai aproape de adapost.

Reporter: "Cât ați stat cel mai mult blocați așa?".

Soldat ucrainean:
"Patru ore cel mai mult".

Soldat ucrainean: "În sfârșit, ai noștri au decis să pună artileria la treabă. Să vedem dacă-i lovește sau nu...".

Articol recomandat de sport.ro
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Citește și...
Zelenski, apel către Occident:
Zelenski, apel către Occident: "E foarte important ca Rusia să vadă noi activităţi internaţionale în sprijinul Ucrainei"

Preşedintele Ucrainei, Volodmir Zelenski, a afimrta, sâmbătă seara, că nu există o altenativă pentru pace și a precizat că este important ca Rusia să vadă sprijinul internaţional pentru Ucraina şi pentru o viaţă normală.

„Trageți de timp!”. Ucraina acuză Vestul că ezită să înceapă antrenarea piloţilor ucraineni pentru F-16
„Trageți de timp!”. Ucraina acuză Vestul că ezită să înceapă antrenarea piloţilor ucraineni pentru F-16

Antrenarea piloţilor ucraineni pentru F-16 se confruntă cu întârzieri şi incertitudine. Ucrainenii îşi acuză partenerii că trag de timp, potrivit cotidianului american The Washington Post.

”Idioții utili ai lui Putin”. Țările europene care susțin Rusia și războiul din Ucraina
”Idioții utili ai lui Putin”. Țările europene care susțin Rusia și războiul din Ucraina

Prea mulți politicieni europeni au eșuat în a se ridica împotriva Rusiei. Mai mult, numeroase state europene au luat decizii care susțin Kremlinul și, implicit, războiul declanșat de acesta în Ucraina. Putem vorbi aici despre ”idioții utili ai lui Putin”.

 

Ucraina evacuează zeci de localități din nord-est din cauza atacurilor rusești tot mai dese
Ucraina evacuează zeci de localități din nord-est din cauza atacurilor rusești tot mai dese

Zeci de localități din nord-estul Ucrainei au început să fie evacuate forțat din cauza atacurilor rusești tot mai dese.  

Kupiansk a devenit
Kupiansk a devenit "epicentrul" ostilităţilor din Ucraina, după întăririle substanţiale primite de ruşi

Oficialii ucraineni spun că întăririle substanţiale primite de ruşi au transformat frontul nordic din zona Kupiansk, în regiunea estică Harkov, în "epicentrul" ostilităţilor, dar dau asigurări că apărarea ucraineană rezistă.

Recomandări
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

Alertă în România. Autoritățile se așteaptă la o viitură pe Dunăre. Care sunt punctele critice
Alertă în România. Autoritățile se așteaptă la o viitură pe Dunăre. Care sunt punctele critice

Autorităţile monitorizează întreg sectorul de Dunăre care traversează România, fiind aşteptată o viitură care va duce la creşterea nivelului apei până la finalul lunii.

Delir antivaccinist al Dianei Șoșoacă în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat! Plandemia nu a existat niciodată”
Delir antivaccinist al Dianei Șoșoacă în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat! Plandemia nu a existat niciodată”

Diana Șoșoacă a avut, miercuri, un discurs antivaccinist în Parlamentul European, în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței (Mpox) și a măsurilor pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia în fața acestei boli.