Amenzi într-un restaurant plin cu clienți în Franța. Teoretic, toate localurile sunt închise de săptămâna trecută

Dată publicare: 13-04-2021 08:32
Dată actualizare: 13-04-2021 09:38


La prima vedere, acest restaurant de la marginea Parisului este deschis doar pentru clienţii care îşi ridică personal comenzile. Realitatea este însă alta - după cum a aflat un reporter francez.

 

 

„La fiecare 10 minute, la acest restaurant sosesc oameni în taxiuri, în maşini de lux sau chiar pe jos. Mi s-a părut curios, aşa că am hotărât să aştept vizavi” relata reporterul unei televiziuni franceze.

În scurt timp au ajuns şi poliţiştii. În local, agenţii au dat peste zeci de oameni care luau masa - ca înainte de pandemie.

Reporter: „Clienţii stăteau la mese fără măşti, fără distanţare socială. 62 de persoane au fost găsite în restaurant. Era chiar şi o chelneriţă care împărţea meniuri, servea alcool şi alte băuturi. Aici, clienţii poartă măşti la cererea poliţiştilor."

Bucătăria funcţiona la capacitate maximă, fiind încălcate regulile impuse de autorităţi. Clienţii, în schimb, spun că nu au motive să se teamă:

„Cunosc pe toată lumea! Nu a fost niciun caz (de infectare) aici, sunt mereu aceiaşi oameni."

„Nu mi-e frică pentru că suntem ca într-o familie, uneori e ca şi când te-ai întâlni cu prietenii."

Unii dintre cei prezenţi în restaurant se aşteptau să fie vizitaţi de poliţie. Totuşi, au riscat.

Client:
-Eram conştienţi de asta.
-De riscurile venirii la restaurant?
-Da, ştim că suntem supravegheaţi. I-am spus (bucătarului, n.r.) să închidă, să se odihnească, dar nu, el a continuat să gătească."

În timp ce oamenii legii împărţeau amenzi, şi-a făcut apariţia un curier cu...şampanie.

„- Livrezi şampanie?
- Da.
- Câte sticle?
- Cred că vreo 20, 25 de cutii. Dar nu vor să le preia.
- Ce ţi-au spus?
- Că nu e momentul potrivit."

Cei găsiţi în restaurant sunt buni de plată acum. Proprietarul localului, fiul său şi bucătarul-şef au fost duşi la secţie, apoi au fost eliberaţi. Dar a fost începută o anchetă.

Potrivit restricţiilor luate în urmă cu mai bine de o săptămână în Franța, barurile, restaurantele, cinematografele şi teatrele sunt închise, iar purtarea măștii de protecţie este obligatorie în toate locurile publice.