Ambasadorul Belgiei din Coreea de Sud a fost rechemat de urgență după ce soția lui a fost implicată într-o nouă altercație

Ultima actualizare: 10-07-2021 11:38
ambasadorul Belgiei la Seul

Ministrul belgian al afacerilor externe, Sophie Wilmes, a anunţat rechemarea de urgenţă a ambasadorului Belgiei la Seul, după un nou incident în care a fost implicată soţia acestuia din urmă în capitala sud-coreeană, relatează AFP.

O sursă diplomatică de la Bruxelles a confirmat pentru AFP informaţia dezvăluită de site-ul Politico.

Xiang Xueqiu, soţia ambasadorului Peter Lescouhier, a avut o altercaţie luni dimineaţă cu un gunoier într-un parc din Seul.

Potrivit Politico, soţia diplomatului s-ar fi supărat pentru a că a fost inoportunată cu o lovitură de mătură "accidentală".

Disputa s-a terminat prost, chiar dacă victima nu a depus o plângere, a declarat sursa diplomatică din Belgia.

"Dată fiind această nouă situaţie (...) vicepremierul (şi şefa diplomaţiei belgiene) a anunţat că doreşte o revenire de urgenţă" a ambasadorului, au anunţat serviciile sale într-un comunicat.

Fără a vorbi despre circumstanţele incidentului, acestea au justificat decizia prin dorinţa Belgiei de "a menţine relaţii excelente cu Republica Coreea".

Acesta este al doilea incident în care este implicată soţia lui Peter Lescouhier în termen de trei luni la Seul.

În aprilie, ea a fost acuzată de poliţia sud-coreeană că a lovit două vânzătoare care o suspectau de furt într-un magazin de haine.

Ambasadorul însuşi a deplâns un gest "inacceptabil", prezentând scuze pentru "agresiunea" comisă de soţia sa. Cazul a făcut vâlvă în Coreea de Sud, o ţară în care respectarea legilor este foarte preţuită.

La sfârşitul lunii mai Sophie Wilmes a anunţat "încheierea de la sfârşitul acestei veri" a mandatului lui Peter Lescouhier, aflat în post la Seul ca ambasador din 2018.

El urma să se întoarcă în Belgia în această lună, potrivit acestei surse diplomatice. Însă disputa din parc a avut drept consecinţă scurtarea suplimentară a misiunii sale, comentează AFP.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO