Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, a fost sancționată de Uniunea Europeană. „Piedicile” puse de Bruxelles

Ultima actualizare: 04-06-2022 15:07
Alina Kabaeva - 5
Getty

Alina Kabaeva, fosta gimnastă rusă și presupusa iubită a președintelui rus Vladimir Putin, nu a scăpat de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Supranumită „prima doamnă secretă a Rusiei” în presa rusă și străină, Kabaeva nu a scăpat de sancțiunile UE, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Potrivit noului pachet de sancțiuni impuse la Bruxelles (n.r. - al șaselea), Alina Kabaeva nu va putea călători pe continentul Uniunii Europene, iar toate bunurile pe care le are în blocul comunitar vor fi înghețate, potrivit Politico.

Kabaeva, învinuită în mod direct pentru invazia din Ucraina

În urmă cu o lună, presupusa iubită a lui Putin a fost sancționată și de Marea Britanie.

Alina Kabaeva este președinta Consiliului de Administrație al National Media Group (NMG), un holding care deține participații mari în aproape toate marile media federale rusești care reproduc propaganda guvernului rus. Ea este o fostă gimnastă rusă și un fost membru al Dumei de Stat. Ea este asociată îndeaproape cu președintele Vladimir Putin”, se arată în documentul oficial al UE.

Prin urmare, ea este responsabilă pentru susținerea acțiunilor și politicilor care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea în Ucraina. În plus, ea este asociată cu o persoană înscrisă pe listă care este responsabilă și susține în mod activ acțiuni care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea în Ucraina”, mai transmite UE.

Mai mult, Putin este cunoscut pentru faptul că este extrem de discret în ceea ce privește viața sa personală și nu a recunoscut niciodată vreo relație amoroasă cu “prima doamnă secretă a Rusiei”, așa cum a fost supranumită în presa rusă și străină.

Cele două fiice ale lui Putin „plătesc” prețul invaziei din Ucraina

Uniunea European, SUA, Marea Britanie, Australia și alte câteva state au impus sancțiuni împotriva celor două fiice adulte ale liderului de la Kremlin. Astfel, Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova vor fi supuse blocării activelor și interdicției de călătorie, informează The Guardian.

SUA au precizat că fiicele președintelui Rusiei sunt supuse sancțiunilor “pentru că sunt copiii adulți ai lui Putin, o persoană ale cărei proprietăți și interese în bunuri sunt blocate”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO