"Militantul Al-Qaida" care a luat ostatici intr-o banca din Toulouse a fost arestat

Ultima actualizare: 19-10-2012 21:09
Toulouse

Un barbat inarmat care sustine ca face parte din reteaua terorista Al-Qaida a luat cel putin patru ostatici intr-o banca din sud-estul Frantei, in Toulouse.

UPDATE: Autorul luarii de ostatici de la Toulouse a fost arestat, iar persoanele care erau sechestrate au fost eliberate, relateaza AFP. Conform unor surse din cadrul politiei, agresorul a fost ranit in cursul interventiei fortelor de ordine.

Surse judiciare citate de AFP au declarat ca barbatul respectiv ar fi cerut venirea unitatii de elita a politiei. Potrivit acestor surse, de la Paris si Toulouse, barbatul a tras un foc de arma si a luat ostatice patru persoane, inclusiv pe directorul bancii.

O sursa din politie, citata de The Daily Mail, a declarat ca "managerul bancii si alti membrii ai staffului se afla printre ostatici". "A fost tras un foc de arma, iar situatia este extrem de tensionata. Exista o scoala in apropiere, care a fost evacuata. De asemenea, strazile din zona au fost blocate."

Conducerea scolii Caousou a confirmat faptul ca toti cei 2000 de tineri - incepand cu copiii de gradinita si pana la cei de 18 ani - au fost trimisi acasa.

Autoritatile banuiesc faptul ca incidentul a pornit de la o tentativa de jaf armat. Cedric Delage, un purtator de cuvant al politiei, a declarat ca atacatorul i-a luat ostatici pe angajatii bancii dupa ce acestia au refuzat sa-i dea banii. Mai mult decat atat, el a cerut autoritatilor ca la fata locului sa vina membrii unitatii de elita RAID, adica cei care l-au ucis pe Mohamed Merah in luna martie.

Anul acesta, in luna martie, locuitorii orasului Toulouse s-au mai confruntat cu un incindent legat de Al-Qaida. Este vorba despre Mohamed Merah, un islamist francez de origine algeriana in varsta de 23 de ani, care a fost ucis de unitatea de elita RAID, in apartamentul sau din Toulouse, dupa 32 de ore de asediu.

La 11, 15 si 19 martie, el a ucis sapte persoane la Toulouse si Montauban, dintre care trei parasutisti, trei elevi si un profesor de la o scoala evreiasca.

Merah a explicat ca a comis aceste crime in numele Al-Qaida, iar fratele sau mai mare, Abdelkader Merah, a fost inculpat si plasat in detentie, fiind suspectat de complicitate.
 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO