Alerta de tsunami pentru regiuni din vestul Canadei si Alaska dupa un seism de 7,7 a fost anulata

05-01-2013 11:40

Alerta locala de tsunami emisa sambata pentru vestul regiunii canadiene British Columbia si zona Cape Suckling (Alaska), dupa cutremurul de 7,7, a fost anulata, fara a se inregistra vreun val semnificativ.

Centrul de alerte pentru tsunami de pe Coasta de Vest a SUA (WCATWC) a anulat alerta de tsunami care fusese emisa pentru zonele de coasta din regiunea situata la granita dintre statul american Washington si regiunea canadiana British Columbia, precum si pentru zonele de coasta din Cape Suckling (Alaska).

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,7 s-a produs in largul coastelor statului american Alaska, anunta Institutul american de geofizica (USGS). Seismul a avut loc vineri la ora locala 23.58 (sambata, 10.58, ora Romaniei), la adancimea de 9,6 kilometri.

Cutremurul s-a produs in larg, iar epicentrul a fost la 102 kilometri vest de orasul Craig (Alaska), la 335 de kilometri sud de Juneau (Alaska), la 303 kilometri vest de Prince Rupert (Canada) si la 402 kilometri vest de Terrace (Canada).

 


VIDEO PROTVPLUS.RO