Cutremur cu magnitudinea de 6,8 in apropiere de Fukushima. Autoritatile au ridicat avertizarea de risc de tsunami

Ultima actualizare: 14-07-2014 01:28
Fukushima

Agentia meteorologica nipona a ridicat sambata dimineata avertizarea de risc de tsunami emisa dupa producerea unui cutremur puternic in largul centralei nucleare avariate de la Fukushima.

Avertizarea de tsunami viza coastele a trei prefecturi din nord-estul Japoniei zguduite de un cutremur cu magnitudine de 6,8.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 pe scara Richter a zguduit nordul Japoniei, declansand o avertizare de tsunami, ulterior aceasta fiind ridicata.

Un aviz de risc de tsunami a fost emis in noaptea de vineri spre sambata in nord-estul Japoniei de catre Agentia Meteorologica nipona dupa un cutremur puternic, in largul coastei Fukushima.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 a avut epicentrul la 129 de kilometri de orasul Namie, din prefectura Fukushima, zona unde in urma cu 3 ani, un seism, urmat de un tsunami, si un accident nuclear, au provocat o tragedie in care au murit peste 18.000 de persoane.

Autoritatile japoneze au lansat un avertisment de tsunami: "Iesiti din apa si parasiti imediat costa!" a fost mesajul de avertizare, potrivit CNN. Cutremurul a avut loc la o adancime de 10 kilometri. Avizul de risc de tsunami a fost emis si pentru prefecturile Iwate si Miyagi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO