Alegeri SUA 2012.Mitt Romney a strans 106,1 milioane dolari, in iunie, pentru campania sa electorala

Ultima actualizare: 23-08-2012 00:05
Mitt Romney

Candidatul republican la prezidentiale, Mitt Romney, a colectat in luna iunie o suma record pentru anul 2012, estimata la 106,1 milioane de dolari, mult mai mare decat cea colectata de Barack Obama, 71 de milioane de dolari.

Tabara lui Romney a mentionat ca dupa aceste ultime strangeri de fonduri, candidatul dispune de o rezerva totala de 160 de milioane de dolari, cu patru luni inainte de alegerile prezidentiale din 6 noiembrie.

"Fondurile stranse in aceasta luna reprezinta un semn, din partea alegatorilor, ca ei isi doresc o schimbare de directie la Washington", a declarat Spencer Zwick, responsabil de aspectul financiar al campaniei electorale a republicanului.

In acelasi timp, transmitand un mesaj pentru sustinatorii presedintelui, echipa de campanie a lui Barack Obama a declarat ca au strans 71 de milioane de dolari, de la mai mult de 706.000 de persoane, in luna iunie.

"Dar am fost invinsi, si nu cu putin", a mentionat echipa lui Obama, adaugand ca cele 106,1 milioane de dolari stranse de tabara adversa nu includ si sumele obtinute prin "Super-PACs". "Daca vom pierde acest scrutin, va fi pentru ca nu am recuperat intarzierile atunci cand am avut ocazia", a declarat echipa lui Obama.

Intr-un al doilea mesaj transmis pe un ton mai ingrijorat, directorul general al comitetului de campanie al lui Obama, Ann Marie Habershaw, a avertizat ca "exista posibilitatea de a fi invinsi daca se va continua la fel".

"Putem castiga si adunand mai putini bani, dar trebuie ca diferenta sa fie mica", a declarat ea. "Nu este o gluma. Daca nu vom putea reduce diferenta, va fi mult mai dificil sa castigam in noiembrie".

Recordul absolut pentru strangerea de fonduri, lunara, a fost stabilit de Barack Obama, in septembrie 2008, in valoare de 150 de milioane de dolari.

Aceste fonduri sunt cruciale in Statele Unite pentru o buna functionare a campaniilor electorale, ale caror costuri ajung la cateva sute de milioane de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO