Alegeri in SUA 2012. Barack Obama: "Merit sa castig un al doilea mandat"

Dată publicare: 10-04-2012 12:21
Dată actualizare: 21-06-2012 18:34


Barack Obama

Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat intr-un interviu acordat NBC si citat de BBC News ca merita sa obtina un al doilea mandat la Casa Alba. Afirmatiile sale vin intr-un context in care noi sondaje arata ca Obama este "pe val".

Astfel, actualul presedinte al Americii a reusit sa treaca pentru prima data, din mai 2011 si pana astazi, de 50% din optiunile electoratului. Studiul a fost realizat la comanda ABC News/Washington Post si sugereaza faptul ca Barack Obama l-ar putea infrange pe republicanul Mitt Romney.

Romney impreuna cu ceilalti rivali ai sai concureaza in Colorado si Minnesota, dupa ce a castigat alegerile preliminare din Nevada, saptamana trecuta. Toate statele din America organizeaza in aceasta perioada alegeri preliminarii pentru desemnarea candidatului republican care sa-l infrunte pe Obama in alegerile din noiembrie 2012.

Interviul de la NBC cu Obama a fost difuzat chiar inainte de Super Bowl, cel mai urmarit show sportiv si de entertainment de la TV din Statele Unite. De asemenea, interviul vine la doua zile dupa publicarea cifrelor care aratau imbunatatirea situatiei locurilor de munca, fapt care i-a determinat pe unii analisti sa afirme ca perspectiva castigarii unui nou mandat la Casa Alba de catre Barack Obama este mai buna.

"Merit un al doilea mandat, pentru ca nu am terminat inca. Am creat 3,7 milioane de locuri de munca in ultimele 23 de luni. Am creat cele mai multe locuri de munca din 2005 si pana azi, cele mai multe locuri de munca in industrie din 1990, insa nu am terminat. Ceea ce am sa fac in continuare este sa insist, foarte persistent. Si stiti ceva? Unul dintre lucrurile care caracterizeaza meseria de presedinte este ca devii tot mai bun pe masura ce trece timpul." a spus Barack Obama la NBC.

In sondajul ABC News/Washington Post, americanii au fost intrebati pe cine ar vota daca alegerile ar avea loc chiar acum. 51% l-au indicat pe Obama, iar 45% pe Romney. De asemenea, confruntat ipotetic cu Newt Gingrich, care este cotat al doilea in cursa republicana, Obama a obtinut 54%, iar Gingrich 43%.

Sursa: BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO