Prima telecabina verticala din lume. Unde se afla si cand va fi deschisa publicului

21-01-2016 10:30


i360

Autoritatile vor sa readuca la viata un orasel de pe coasta de sud a Marii Britanii construind prima telecabina verticala din lume. Proiectul se numeste i360, va costa 46 de milioane de lire, iar cei dintai vizitatori vor putea urca in el din iunie.

Brighton, un orasel cu vreo 300 de mii de locuitori, va avea din aceasta vara o noua atractie turistica. i360 este un turn de 175 de metri inaltime si 4 metri in diametru care va avea in jurul sau o cabina de sticla ce se va deplasa pe verticala. Astfel, oamenii pot admira de la inaltime portul si imprejurimile, vizibilitatea fiind de circa 40 de kilometri intr-o zi senina, relateaza Daily Mail.

Proiectul a fost creat de aceeasi echipa de arhitecti care a gandit si faimoasa roata din centrul capitalei Marii Britanii, London Eye.

Eleanor Harris, CEO-ul proiectului si fostul director comercial al rotii londoneze este sigura ca i360 va intra in Cartea Recordurilor: “suntem cel mai inalt si, in acelasi timp, suplu turn din lume. Nimic nu se apropie de raportul pe care il avem intre inaltime si diametru, de 40 la 1. Suntem si cea mai inalta cladire din Sussex si prima telecabina verticala din lume.”

Telecabina va fi de zece ori mai mare decat o capsula din London Eye, in ea vor putea intra 200 de privitori si va fi dotata cu un Sky Bar. Un bilet va costa 15 lire si doar 7,5 lire pentru localnici, iar elevii vor avea intrare libera, conform The Guardian.

Autoritatile spera ca aceasta atractie turistica sa inunde regiunea cu vizitatori si sa stimuleze economia autohtona, dar localnicii se tem ca orasul lor se va transforma intr-un "Las Vegas" si au asemanat turnul cu "un carnat de hotdog care trece printr-o gogoasa americana".

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO