A învins Ebola, dar îl sperie lupta cu Covid-19. Avertismenul unui medic din New York

Ultima actualizare: 25-03-2020 11:46
Doctor Craig Spencer
Getty

Doctorul Craig Spencer s-a îmbolnăvit de Ebola în 2014, după ce a îngrijit pacienți din Guinea. Coronavirusul îl sperie însă mai mult.

Ca să îi convingă pe americani să ia în serios situația actuală, doctorul epidemiolog a povestit cum decurge o zi în lupta cu Covid-19. El este directorul unui spital din New York, epicentrul epidemiei în SUA.

”Ți-e frică să scoți masca. E singurul lucru care te protejează. Sigur poți să mai reziști puțin. În Africa de Vest, când ne luptam cu Ebola, stăteam ore în șir într-un costum încins, fără apă”, a scris medicul american pe twitter.

”Aproape toți pacienții sunt la fel. Presupunem că e vorba de Covid-19. Purtăm în permanență echipamente de protecție. Unde au dispărut atacurile de cord și crizele de apendicită?!”, se întreabă epidemiologul din New York.

”În curând, sistemul medical va fi sufocat. Nu vom mai avea spațiu, personal și materiale ca să putem oferi asistență medicală”, avertizează Craig Spencer.

Acesta spune că se așteaptă situația să devină și mai rea. ”Toți pe care i-am văzut azi au fost infectați săptămâna trecută. Numărul pacienților va exploda în timpul nopții. Așa s-a întâmplat în fiecare din ultimele zile”, avertizează Craig Spencer, citat de CNN.

”Înainte să plec, șterg totul: telefonul, legitimația, portofelul, cana de cafea. Bag totul în înălbitor. Nu risc nimic! Sigur ai șters totul? Le mai șterg o dată. Nu poți să fii prea atent”, mai scrie medicul american.

”Poate o să auziți oameni care spun că nu e ceva real. Este! Poate o să auziți oameni care spun că nu este grav. Este! Poate o să auziți oameni care spun că nu te poate doborâ. Poate! Am supraviețuit Ebola, mă tem de Covid-19. Fă ce trebuie, stai acasă. Și în fiecare zi o să vin să lucrez pentru tine”, a încheiat medicul american.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO