SUA dardaie. 6000 de curse anulate si temperaturi de -40 de grade

Ultima actualizare: 05-05-2012 20:15
Furtuna zapada Dallas...
Furtuna zapada Wisconsin...

Nu mai putin de 6000 de curse aeriene anulate, trafic blocat si stare de alerta in 25 de state americane. Acestea sunt consecintele uneia dintre cele mai puternice furtuni de zapada care s-au abatut asupra Americii in ultimii ani.

O puternica furtuna de zapada a afectat, marti, o treime din populatia americana provocand anularea unui numar de aproape 6.000 de curse aeriene si blocarea transporturilor intr-o parte a tarii din cauza conditiilor meteorologice, transmite AFP.

Regiunea afectata vizeaza o mare parte din Midwest si se intinde din Colorado, in vest, pana la Marile Lacuri, in est. Alerte au fost emise in peste jumatate din 50 de state americane, din North Dakota pana in Texas trecand prin New Mexico.

Rafale de vant si ploi au transformat drumurile in patinoare si au doborat arbori si linii de inalta tensiune. Serviciile de meteorologie anuntau temperaturi foarte scazute, iar stratul de zapada a ajuns si pana la 30 de centimetri  in Oklahoma, in Texas, Missouri, Wisconsin si Minnesota.

Meteorologii spun ca rafalele de vant ar putea duce la scaderea temperaturii pana la minus 40 de grade in Colorado sau Wyoming.

Companiile aeriene au anulat preventiv 2.700 de zboruri prevazute pentru miercuri, a adaugat site-ul de Internet FlightAware. Marti dimineata, importantul aeroport Dallas-Fort Worth, situat in sudul Statelor Unite, a fost inchis pentru scurt timp din cauza furtunii.

Dar aeroportul cel mai afectat este cel din Chicago O'Hare, cu 1.100 de anulari doar pentru ziua de marti. La Dallas, 900 de curse aeriene au fost anulate, 650 la Newark, in apropiere de New York, si 1.100 la aeroporturile din New York LaGuardia si John F. Kennnedy. Numeroase centre administrative si scoli au fost inchise marti, din cauza poleiului care facea drumurile impracticabile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO