15 persoane, condamnate la moarte in Arabia Saudita pentru spionaj in favoarea Iranului. Nu se cunoaste nationalitatea lor

Ultima actualizare: 09-12-2016 07:13
Arabia Saudita - Shutterstock

Un tribunal saudit a condamnat marti la sentinta capitala 15 persoane acuzate de spionaj in favoarea Iranului, a relatat postul de televiziune privat saudit Al-Arabiya, preluat de Reuters si DPA.

Cei 15 fac parte dintr-un grup de 32 de persoane - 30 de sauditi siiti, originari din regiunea estica Al-Qatif, un iranian si un afgan - arestate in 2013 si deferite justitiei in luna februarie, conform Agerpres.

Nu exista deocamdata informatii despre soarta celorlalti 17 inculpati. Televiziunea saudita nu a precizat nici nationalitatile celor condamnati la moarte.

Inculpatii au fost gasiti vinovati de complot impreuna cu serviciile de informatii iraniene impotriva Arabiei Saudite si de furnizarea de informatii militare secrete Teheranului. Unii dintre presupusii spioni au mai fost acuzati ca s-au intalnit cu liderul religios suprem iranian Ali Khamenei.

Impotriva sentintelor de marti poate fi inaintat recurs.

Tensiunile intre monarhia saudita sunnita si Iranul siit au escaladat in urma crizei declansate de executarea unui important cleric siit in Arabia Saudita la inceputul lunii ianuarie. In plus, cei doi rivali regionali sustin parti opuse in conflictele din Siria si Yemen.

Arabia Saudita se confrunta cu revolte in randul minoritatii siite, care acuza regimul de discriminare, inclusiv economica si religioasa.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO