14 persoane condamnate la moarte in Arabia Saudita, pentru terorism, dupa ce ar fi atacat politisti

Ultima actualizare: 04-06-2016 07:06
Arabia Saudita, documentar decapitari

Arabia Saudita a condamnat miercuri la moarte pentru terorism 14 persoane inculpate pentru atacuri asupra politiei in regiunea al-Qatif, majoritar siita, din estul tarii, scena unor proteste antiguvernamentale,

Sentintele au fost dictate de un tribunal antiterorist din capitala tarii, Riad. Instanta a mai stabilit pedepse cu inchisoarea intre 3 si 15 ani pentru alti noua inculpati in acelasi dosar, in timp ce un altul a fost achitat, a declarat avocatul apararii, sub rezerva anonimatului.

Potrivit acestuia, cei 24 au fost incarcerati aproape 3 ani, sub acuzatia de detinere de arme si atacuri asupra politiei.

In timpul protestelor din 2011-2014, au fost ucisi in jur de 20 de siiti si mai multi ofiteri de politie. Condamnatii pot face recurs.

Nationalitatile lor nu sunt cunoscute deocamdata. Ei au fost acuzati de uciderea unor forte de securitate si civili, precum si de jafuri in regiunea estica al-Qatif. In data de 2 ianuarie, monarhia sunnita a executat 47 de persoane, printre care s-a aflat si clericul siit marcant Nimr al-Nimr, pentru acuzatii de terorism.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO