11 milioane de rusi au fost sfatuiti luni sa se baricadeze in case, din cauza unui "miros neplacut". De unde provenea acesta

Ultima actualizare: 06-02-2015 07:12
Furtuna de zapada Moscova

Conductele de canalizare din Moscova sunt responsabile de mirosul "chimic" misterios din capitala rusa, ce a generat numeroase plangeri in mai multe districte din oras, a anuntat Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta.

Intr-o declaratie publicata pe site-ul sau de Internet, ministerul a declarat ca vaporii au fost generati de prezenta acetatului de etil in conductele de canalizare din Moscova, adaugand ca substanta nu prezinta pericole pentru sanatate.

Duminica, ministerul a emis o avertizare prin care sfatuia locuitorii capitalei sa se izoleze in locuinte in cazul in care observa un miros "chimic", dupa plangerile mai multor localnici.

Avertizarea publicata online sfatuia locuitorii sa isi tina ferestrele si usile inchise si sa izoleze orice crapatura cu prosoape ude.

Un oficial din cadrul agentiei pentru situatii de urgenta din Moscova, Andrei Pavlov, a declarat pentru postul de radio Govorit Moskva ca rezultatele testelor au aratat ca aceasta concentrare de substante poluante in capitala nu a depasit limitele permise duminica sau luni.

Conductele de canalizare sunt "in cea mai mare parte vinovate de miros", a adaugat el, fara sa precizeze ce altceva ar mai fi putut provoca poluarea.

Acetatul de etil, un lichid cu miros intens, este folosit in diverse industrii. Vaporii sai pot provoca iritatii ale ochilor si ale tractului respirator.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO