Papa Francisc: Cei care au decedat având grijă de bolnavii Covid-19 ”au murit pe front ca soldații”
”Medicii, infirmierii, infirmierele, surorile şi preoţii” care au decedat luptând împotriva pandemiei de coronavirus ”au murit pe front ca soldaţii care şi-au dat viaţa din dragoste”, a declarat vineri Papa Francisc.
Suveranul Pontif a precizat că aceşti bărbaţi şi femei se alătură listei ”crucificaţilor istoriei”. El a intervenit prin telefon la o emisiune consacrată Vinerii Mari, care comemorează crucificarea şi moartea lui Iisus.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Mă simt apropiat de poporul lui Dumnezeu, în special de cei care suferă cel mai mult, victimele pandemiei, durerii din lume”, a mai spus Papa Francisc.
Suveranul Pontif a mai spus însă că este adâncit în contemplarea ”speranţei, care nu înlătură durerea, dar nu decepţionează”.
Drumul Crucii, fără credincioși
În seara de vineri, la lumina torţelor, liderul spiritual a 1,3 miliarde de catolici a oficiat un Drum al Crucii în format redus în Piaţa Sfântul Petru din Roma, în care poliţia a interzis accesul.
El a fost însoţit pentru această ceremonie de un grup de cinci deţinuţi dintr-o închisoare din Padova şi de un grup de cinci medici şi infirmiere de la Vatican.
Din 1964, Drumul Crucii în prezenţa papei s-a derulat împreună cu mii de credincioşi în jurul amfiteatrului roman Colosseum, somptuos iluminat.