Mai multe mesaje care circulă pe WhatsApp blochează telefoanele utilizatorilor. Ce spun experții

Ultima actualizare: 08-09-2020 19:51
whatsapp

Aplicația WhatsApp s-a confruntat în ultima vreme cu mai multe probleme tehnice.

Anumite mesaje care circulă pe aplicație blochează telefoanele, iar utilizatorii sunt nevoiți să șteargă și să reinstaleze aplicația, transmite Daily Mail.

Când sunt deschise, mesajele care conțin un șir lung de numere și caractere necunoscute, duce la blocarea activității aplicației.

Problema ar fi cauzată de o eroare software care împiedică WhatsApp să proceseze combinația de caractere din mesaje, ducând la un „blocaj care durează la infinit”.

Acest lucru i-a pus pe mulți dintre utilizatori în încurcătură. Unii dintre cei care nu și-au făcut recent backup în converații și-au pierdut definitiv istoricul chat-urilor.

Combinațiile neobișnuite de coduri și caractere și-ar avea originea în Brazilia, pentru utilizatorii din țară fiind o problemă tot mai des întâlnită.

Potrivit experților, problema ar fi afectat numai dispozitivele de tip iOS.

„Dacă găsiți vreun mesaj periculos, nu îl trimiteți mai departe doar pentru amuzament, prietenii voștri ar putea pierde istoricul chat-ului, dacă nu au o copie de rezervă”, a mai adăugat un specialist.

În urma sesizărilor, WhatsApp a precizat că problema ar fi fost rezolvată.

„Noi îi încurajăm pe utilizatori să-și păstreze aplicația și să descarce actualizările ori de câte ori este posibil”, a mai spus un reprezentant al aplicației.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO