Facebook renunță la o aplicație folosită de 50 de milioane de utilizatori

Ultima actualizare: 25-01-2019 17:53
facebook cont
iStock

Facebook a anunțat că renunță la aplicația „Moments”, folosită pentru organizarea fotografiilor, la 3 ani după lansarea acesteia.

Acest serviciu online, utilizat pentru stocarea fotografiilor din telefon şi conceput pentru a facilita crearea albumelor foto de către utilizatori, va închis la nivel mondial pe 25 februarie, au informat reprezentanții companiei, conform PA, informează Agerpres.

Nu este foarte clar motivul care a determinat Facebook să retragă „Moments", deşi este posibil ca decizia să fi fost luată ca urmare a unei popularităţi insuficiente a aplicaţiei.

Decizia nu este una ieşită din comun, compania obişnuind să închidă aplicaţiile mai puţin folosite şi să lanseze ocazional altele noi, precizează Press Association. Anul trecut, compania americană a suspendat trei dintre aplicaţiile sale, inclusiv „Moves", un serviciu de fitness.

„Încheiem suportul pentru aplicaţia Moments, pe care am lansat-o iniţial ca un spaţiu în care oamenii să-şi salveze fotografiile. Ştim că fotografiile pe care oamenii le distribuie sunt importante pentru ei, aşa că vom continua să oferim modalităţi de salvare a amintirilor în cadrul aplicaţiei Facebook”, a anunţat unul dintre managerii Facebook, Rushabh Doshi.

Potrivit paginii Google Play, aplicaţia „Moments" a fost instalată de peste de 50.000.000 de ori pe dispozitive Android. Utilizatorii aplicaţiei au primit un mesaj prin care au fost informaţi că „aplicaţia Moments nu va mai fi disponibilă după 25 februarie".

„Ştim că fotografiile şi videoclipurile sunt importante, aşa că am realizat modalităţi prin care le puteţi exporta şi păstra", se menţionează în mesaj.

Utilizatorii pot opta să-şi exporte „momentele" în albume private pe profilul lor de Facebook sau să le descarce în dispozitivele pe care le folosesc, a asigurat reţeaua de socializare.

Aplicaţia gratuită „Moments" oferă utilizatorului opţiunea de a pune la dispoziţia prietenilor săi fotografiile în care apar şi aceştia şi, în acelaşi mod, utilizatorul va avea acces la fotografiile prietenilor în care apare şi el. Această aplicaţie permite utilizatorilor să-şi creeze grupuri pentru a sincroniza trimiterea, în mod privat, a anumitor fotografii unor prieteni. Aplicaţia foloseşte aceeaşi tehnologie de recunoaştere facială utilizată de Facebook.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO