Două jocuri de calculator foarte cunoscute au lansat versiuni cu personaje feminine

Ultimul update: Joi 23 August 2018 10:40
Data publicarii: Joi 23 August 2018 09:49
Categorie: iLikeIT

În încercarea de a-şi lărgi publicul, producătorii includ tot mai multe personaje feminine în jocurile video.

La convenţia de profil la Koln, cea mai mare din toată Europa, două titluri extrem de populare au lansat versiuni cu personaje feminine: "FIFA" şi "Battlefield".

Puţine sunt însă jocurile gândite din start în jurul unui personaj principal feminin. "Tomb Raider" e unul dintre ele.

Lumea jocurilor video e în continuare una preponderent masculină, de la cei care le fac până la publicul căruia le sunt adresate. Potrivit statistilor americane, 48% dintre femei spun că se joacă uneori, dar numai 6% se consideră "gameri", adică jucători înrăiţi, faţă de 15% printre bărbaţi.

Diferenţa s-ar putea explica şi prin faptul că jocurile au în general personaje masculine, însă producătorii încep să facă schimbări la acest capitol.

Popularul joc "FIFA" a introdus echipe de fotbal feminine încă din 2015, dar cea mai nouă variantă, prezentată la convenţia de profil de la Koln, le va permite jucătorilor să-şi aleagă un personaj feminin. Kim Hunter e o fotbalistă din Statele Unite care va lua parte la Cupa Mondială de Fotbal Feminin.

Sam Rivera, reprezentant al producătorului: "Anul acesta am vrut să ne asigurăm că oferim o experienţă autentică în care o fată tânără evoluează de la liceu la campionatul local până la Cupa Mondială."

Şi seria "Battlefield" se alătură trendului. Cea mai nouă versiune, care va fi lansată în octombrie, a provocat surpriză cu un trailer în care apare o femeie soldat cu o proteză în loc de braţ.

Unii au obiectat că includerea unui personaj feminin nu respectă adevărul istoric, căci acţiunea jocului e plasată în al Doilea Război Mondial.

Aleksander Grondal, reprezentant al producătorului: "Pentru noi n-a fost niciodată o problemă de acurateţe istorică sau ceva de acest gen. Ne interesează să puteţi fi cine vreţi şi să jucaţi ce personaj vreţi. Aşadar, dacă vreţi să arătaţi ca nişte militari duri, sunteţi liberi. Dacă vreţi să arătaţi altfel, sunteţi liberi."

Luna septembrie va marca însă revenirea celui mai cunoscut personaj feminin de jocuri video: Lara Croft.

În cea mai nouă versiune a jocului, 'Shadow of the Tomb Raider', ea intră într-o aventură pentru a salva lumea de la Apocalipsa mayaşă.

Fleur Marty, producător: "E o deschizătoare de drumuri. E grozav că vedem tot mai numeroase şi mai importante personaje feminine în jocurile video, dar cred că Lara are în continuare un rol mare de jucat. Probabil că pe multe dintre ele ea le-a inspirat."

În 20 de ani, jocurile "Tomb Rider" s-au vândut în 66 de milioane de exemplare, inspirând şi o serie de filme blockbuster, în care Lara Croft a fost interpretată de Angelina Jolie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Șotron, elastic și țevi cu cornete: copiii învață și alte jocuri decât cele pe telefon
Șotron, elastic și țevi cu cornete: copiii învață și alte jocuri decât cele pe telefon
ilikeit
iLikeIT: Cum poate fi învățată programarea mai ușor cu ajutorul roboților
iLikeIT: Cum ne putem pregăti pentru Black Friday. Sfaturi despre cum să cumpărăm inteligent
iLikeIT. Ce știe să facă TikTok, aplicația de socializare care a cucerit Asia și America
Locuitorii și turiștii din Sibiu își vor putea plăti transportul în comun cu telefonul
iLikeIT. Aerul tot mai poluat a creat o nouă gamă de produse: măștile de aer "conectate"
iLikeIT. Jocul săptămânii: Call of CTHULHU
iPhone 10R
iLIKE IT. iPhone XR are cel mai puternic procesor de mobil şi e mai ieftin ca XS