Sansa la caldura. Caloriferele din Brad s-ar putea dezgheta duminica

02-12-2011 17:01


Calorifer

Locuitorii municipiului Brad ar putea beneficia de căldură în apartamente, după ce hotărârea de Guvern prin care administraţia locală primeşte un milion de lei pentru cumpărarea de combustibil a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Primarul din Brad, Florin Cazacu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că locuitorii municipiului Brad ar putea avea căldură în apartamente începând de duminică, deoarece hotărârea de Guvern prin care administraţia locală primeşte un milion de lei pentru cumpărarea de combustibil a fost publicată abia miercuri, în Monitorul Oficial.

Această Hotărâre de Guvern ne permite să rectificăm bugetul local şi să începem procedurile de achiziţie pentru păcura necesară producerii agentului termic. Cu puţin noroc, duminică putem porni termoficarea oraşului. Din nefericire, cantitatea de păcură pe care o putem cumpăra din aceşti bani ne va ajunge doar pentru zece zile, după care nu avem certitudinea că sistemul de termoficare va putea funcţiona în parametri tehnologici”, a declarat, miercuri, în conferinţă de presă, primarul municipiului Brad, Florin Cazacu.

El a anunţat că ar mai fi nevoie de o cantitate de 2.500 de tone de păcură, de la Rezervele de Stat, pentru acoperirea necesarului de combustibil pentru întreaga iarnă.

Primarul municipiului Brad s-a aflat timp de şase zile în greva foamei, nemulţumit că nu are banii necesari pentru achiziţia de păcură în vederea pornirii centralei termice prin care se asigură căldura în cele 3.000 de apartamente din oraş.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO