Oameni fara Dumnezeu au profanat Cimitirul Ceangailor din Hunedoara

Ultima actualizare: 19-10-2012 02:18
cruce

Zeci de morminte, cruci si cavouri au fost vandalizate in ultimele zile.

 

Cel mai probabil, hotii de fier vechi au fost cei care au dat atacul, spun revoltati oamenii care au anuntat politia.

Profanarile de morminte la cimitirul romano-catolic din Hunedoara au fost semnalate inca de luna trecuta. Rand pe rand, au disparut crucile din fier care au fost pur si simplu taiate si vandute mai apoi la fier vechi. In ultimele zile insa, hotii au vandalizat cavourile, au spart mozaicul si marmura pentru a scoate armatura metalica. Nici macar crucile de lemn nu au fost crutate. Raufacatorii le-au smuls pentru a le pune pe foc, spun oamenii care au descoperit intreaga poveste strigatoare la cer. Din pacate, cimitirul e la marginea orasului si nu este pazit de nimeni, asa ca hotii pot actiona nestingheriti.

Majoritatea mormintelor apartin sasilor bucovineni stabiliti in zona Banatului inca din secolul XVIII. Sunt sute de persoane inmormantate acolo insa putine morminte au mai ramas intregi.

In unele locuri nici macar nu se mai vede ca acolo a fost un  cimitir. Paguba este imensa iar oamenii, majoritatea in varsta, cu greu vor putea sa refaca mormintele rudelor. 
Daca vor fi gasiti, raufacatorii pot fi acuzati de distrugere si profanare de morminte, infractiuni care ii pot trimite direct la inchisoare.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO