Investitii in sanatate:bolnavul nu mai trebuie sa mearga la spital pentru raze,vine radiologia la el

05-03-2012 11:16


Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara este dotat cu aparatură medicală de înaltă performanţă, valoarea investiţiei fiind de patru milioane euro.

Aparatura şi tehnica medicală a fost achiziţionată în leasing pe 10 ani cu fonduri de la bugetul local. „Marcăm finalizarea unui proiect deosebit şi pentru mine acest moment are o semnificaţie specială deoarece pot prezenta cetăţenilor municipiului unul din cele mai mari proiecte realizate în Hunedoara noastră. În acest moment avem cel mai bine dotat spital din judeţ”, a declarat primarul Ovidiu Hada.

Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a fost dat în folosinţă în 1968 şi mare parte din aparatura medicală a spitalului data încă din acea perioadă. Cu şase ani în urmă, clădirile spitalului au intrat într-un amplu proces de reabilitare, lucrări ce au costat peste 12 milioane de euro, bani alocaţi în mare parte de la bugetul consolidat de stat. Dotarea spitalului întregeşte procesul de modernizare al celor 24 de secţii şi compartimente, iar tehnica medicală a fost achiziţionată de la firme de prestigiu.

„Este un avantaj al spitalului şi al hunedorenilor că au posibilitatea ca într-un timp scurt să aibă acces la o gamă foarte largă de investigaţii pe mai multe specialităţi”, a spus Barna Bende, managerul spitalului. Potrivit acestuia, unul dintre aparatele achiziţionate pentru secţia de radiologie este mobil, tocmai pentru ca bolnavul să nu fie transportat la parterul spitalului, oferin posibilitatea de a fi diagnosticat de medic la pat.

Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara are o capacitate de 612 paturi şi este deservit de 880 de angajaţi.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO