Ancheta interna la un penitenciar din judetul Hunedoara. Ce reclamatii i se aduc unui gardian

Ultima actualizare: 07-07-2013 07:02
gardian

 Ancheta interna la Penitenciarul Barcea Mare, judetul Hunedoara, dupa ce un gardian a fost reclamat ca a batut un tanar de 23 de ani intr-un cartier din Hunedoara.

 Victima povesteste ca dupa ce a fost batut cu pumnii si picioarele de un gardian aflat in timpul liber si de fiul acestuia a ajuns la spitalul din Hunedoara, iar mai apoi a fost transferat la Spitalul Judetean din Timisoara.

Cand a iesit din spital, tanarul a depus plangere la politie si la penitenciarul unde lucreaza gardianul.

“Mi-a pus piciorul in piept si a vrut sa ma sugrume. Noroc ca au venit niste vecini si au intervenit ca el ma omora. M-a luat de maini si m-a trantit jos”, a marturisit Costica Bolea, victima.

Acesta spune ca totul a pornit de la un numar de telefon al unei cunostinte pe care i l-a cerut fiul gardianului.

Tatal victimei, alertat de vecini, si-a gasit copilul batut in fata blocului si l-a dus la spitalul din Hunedoara de unde a fost transferat cu ambulanta la un spital din Timisoara pentru investigatii.

“M-a anuntat vecina ca l-a batut gardianul pe copilul meu. Trebuia sa vina sa-mi spuna mie, nu sa dea in el. Trabuia sa-mi zica. Ma Bolea uite copilul tau e beat si face scandal, nu sa-si faca singur dreptate. Acum sa se ia masuri ca fiul meu e batut, e lovit la cap”, a spus tatal baiatului.

Cand a iesit din spital tanarul a mers la medicul legist si apoi a depus plangeri impotriva agresorilor.

Dan Marculescu, sef Serviciu Judetean de Medicina Legala Hunedoara: “Victima s-a prezentat la Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara prezentand leziuni traumatice de data recenta. Pentru aceste leziuni I s-a eliberat certificat medico legal prin care s-au acordat 6-7 zile de ingrijiri medicale”.

Bogdan Nitu, purtator de cuvant IPJ Hunedoara “Politia a intocmit un dosar de cerecetare penala pentru comiterea infractiunii de loviri si alte violente, cercetarile continuind cu cei doi in stare de libertate”.

Si penitenciarul a inceput o ancheta interna in acest caz si asteapta ca politia sa anunte rezultatul anchetei pentru a-l duce pe gardian in fata comisiei de disciplina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO