Tarom si-a prezentat noile uniforme pentru piloti si insotitoarele de bord. Costumele au fost create de Botezatu. FOTO
Compania nationala Tarom se imbraca in haine noi. Stewardesele vor avea rochii si vor purta o palarioara facuta special pentru ele. Hainele, o combinatie de bleumarin si galben discret, sunt creatia designerului Catalin Botezatu.
Tot joi, Tarom si-a prezentat si noile meniuri. Uniformele au fost gandite de la zero. De la ciorapi, pantofi, pana la camasi. Insotitoarele vor avea mai nou rochii. Pentru prima data apare si toca, o palarioara fara boruri.
Noemi Mitoseru, stewardesa: "Cu o rochie este mult mai lejer. Iti este mai lejer sa te misti. Am doi nasturi, avem vesta. Are o batistuta."
Au fost schimbate si esarfele, iar culorii bleumarin i-a fost adaugat galbenul. Pilotii si insotitorii de zbor au sacouri cu doua randuri de nasturi, dar si veste.
Adrian Iana, comandant Boeing 737: "Cravata, inclusiv camasa este noua, avem sigla companiei Tarom. Este personalizata. Inainte nu o aveam personalizata."
Creatorul uniformelor spune ca a incercat sa nu fie ostentativ, iar materialele sunt rezistente la foc.
Catalin Botezatu, designer: "Gandindu-ma ca fetele, romancele, stewardesele din Romania sunt foarte frumoase, de ce nu si o rochie? Ce poti sa-i pui la un pilot? Nu poti sa-i pui strasuri. Eu i-as fi pus, dar nu se poate."
Directorul interimar al Tarom a evitat sa spuna cat au costat uniformele, motivand ca nu vrea sa ajute concurenta. Promite, insa, ca Tarom va scapa in acest an din pierderi.
Gabriel Stroe, director interimar Tarom: "Ceea ce ne propunem nu numai reducerea asa cum o sa vedeti si in acest an, o sa reusim, o sa vorbim de profit."
Si marile companii straine au angajat designeri celebri pentru crearea uniformelor. Ettore Bilotta pentru Etihad Airways. Vivienne Westwood a creat pentru Virgin Atlantic, iar Christian Lacroix pentru Air France.
Tot astazi, Tarom a prezentat si meniurile, cu noi sortimente de peste pentru cei de la business class.
Manuela Flodor, sef de cabina: "Salau cu creveti, asta este noutatea. Avem si somon ca este cerut."
Reporter: "La clasa economic aveti ceva nou?"
Manuela Flodor, sef de cabina: "S-au modificat meniurile calde, avem coq au vin, farfale pui. Sandvichurile s-au imbunatatit, sunt mai mari si mai consistente."
Clientii Tarom spun ca asteptau aceste schimbari.
Calator: "Vinul este multumitor, dar la mancare mai este de lucrat."
Calator: "Preturile sunt cam mari la Tarom pe rutele interne si ar putea fi mai consistent meniul."
Au fost pastrate meniurile vegetariene, non lactate, insa trebuie comandate la cumpararea biletului. Mancarea este produsa de o companie care apartine unui seic din Dubai.