Targ de joburi, pe 22-23 octombrie, la Bucuresti. 4.000 de locuri de munca si salarii cuprinse intre 300 si 1500 de euro


Ultimul update: Vineri 16 Octombrie 2015 07:00
Data publicarii: Marti 13 Octombrie 2015 13:00
Categorie: Stiri Economice
salarii

Saptamana viitoare, pe 22-23 octombrie, la Sala Palatului va avea loc targul de joburi Angajatori de TOP Bucuresti.

La eveniment vor fi prezente 100 de companii, care au deschise peste 4000 de oportunitati de cariera. Statisticile arata ca majoritatea companiilor ofera remuneratii financiare in intervalul 700–1000 € pentru pozitiile middle-level, pachete de relocare, precum si beneficii neconventionale precum organizarea de schimburi interculturale, existenta unor spatii de relaxare speciale pentru angajati, precum game rooms si biblioteci. In cadrul editiei din aceasta toamna, vizitatorii au posibilitatea sa se inscrie la 30 conferinte si workshop-uri sustinute de companiile prezente.

“Cu ocazia targului de joburi Angajatori de TOP, firma DB Schenker Global Services Europe lanseaza campania “Follow the bubbles”, prin care intentionam sa recrutam un numar de 50 de noi colegi cu spirit de aventura pana la sfarsitul anului 2015, urmand ca pana in anul 2019 sa fim o echipa de 600 de angajati. Pozitiile noastre sunt in domeniul contabilitatii si se adreseaza in special tinerilor absolventi de studii superioare precum si cunoscatorilor de limbi straine.

Urmareste panourile amplasate prin oras pentru a afla ce ne reprezinta pe noi ca si echipa. Aplica acum pentru A job like no other!” - Roxana Coman, Recruitment Specialist DB Schenker Global Services Europe.

BearingPoint are in prezent 230 angajati in Romania, oferind consultanta de management clientilor din domenii foarte variate, in peste 160 de proiecte internationale. Cautam candidati talentati, proaspat absolventi si studenti in an terminal, dar si  candidati cu experienta consistenta in oricare din domeniile: implemetare si suport SAP, raportare financiar-bancara, Data Warehouse, Java, Javascript, PHP, HTML, C#, .net, SharePoint, SQL, IT security, Informatica PowerCenter, BI, aplicatii mobile, care sa se alature echipei noastre, pregatiti sa accepte provocarea continua de a calatori si a de a lucra intr-un mediu de lucru international” - Raluca Baicu, Manager Resurse Umane BearingPoint.

Beneficii salariale si non-salariale. Estimarile companiilor in privinta salariilor variaza in functie de nivelul de experienta, iar aceste valori pot fi puternic influentate de specializarea candidatului, rezultatele obtinute anterior, experienta relevanta pe o pozitie anterioara, etc. Oportunitatile de cariera prezentate de companii depasesc salariile medii din Romania si sunt deschise pentru orice nivel de cariera, atat pentru persoane senior-level cat si pentru cele entry-level. In urma informatiilor primite din partea companiilor, a reiesit ca pentru pozitiile entry-level angajatorii ofera o remuneratie cuprinsa in intervalul 300-400 €, iar pentru cele middle-level intre 700–1000 €. Pentru pozitiile dedicate candidatilor senior-level remuneratia este cuprinsa intre 700-1500 €, iar in anumite cazuri, salariile pot depasi nivelul de 1500 €.

In plus, companiile ofera si o serie de alte beneficii non-salariale.  in urma rezultatelor studiului “Cei mai doriti angajatori 2015” a reiesit ca principalele 3 criterii care i-ar determina pe candidati sa se relocheze sunt salariul, pachetul de beneficii si posibilitatea de dezvoltare profesionala. La aceasta editie, Angajatori de TOP Bucuresti, aproximativ 38% dintre angajatori ofera pachete de relocare pentru candidatii pe care ii selecteaza. Asadar, angajatorii urmaresc sa recruteze candidati bine-pregatiti din toate zonele tarii, in concordanta cu pregatirea si experienta acestora.

Beneficii neobisnuite oferite de companiile prezente la targ. in plus fata de beneficiile mentionate mai sus, exista angajatori care se axeaza pe alte metode prin care sa mentina candidatii satisfacuti si motivati la job. Printre acestea se numara existenta unor spatii dedicate relaxarii, precum game rooms si biblioteci. in plus, unele companii pun la dispozitia angajatilor si metode neconventionale precum biciclete, disponibile pentru angajati sau posibilitati de dezvoltare profesionala prin organizarea de workshop-uri sau cursuri in centrele din tara sau in strainatate. Fie ca este vorba de calatorii sau experiente unice (ex: zbor cu parasuta etc.), masaj la birou, existenta unui Hall of Fame pentru angajati, precum si produse personalizate sau carduri de reduceri, numeroase companii pun la dispozitia angajatilor sai si alte beneficii care sa ii ajute pe acestia sa se dezvolte armonios la locul de munca.

Aspecte semnalate de companii. Ce probleme intampina candidatii in etapele de recrutare? Una dintre cele mai frecvente greseli ale candidatilor este modul in care se prezinta la interviu (54%), pe a doua pozitie se situeaza redactarea CV-ului, 23% dintre angajatori semnaland acest fapt, in timp ce, pe a treia se situeaza o intelegere defectuoasa a modului de aplicare la pozitiile disponibile (17%), urmate de redactarea scrisorii de intentie (3%), respectiv negocierea salariului (3%). La editia din aceasta toamna Angajatori de TOP, va exista un stand, CV Experts, unde specialisti HR vor oferi scurte sesiuni de consiliere in ceea ce priveste redactarea CV-urile vizitatorilor, pentru a le mari sansele de angajare.

Peste 30 de workshop-uri si conferinte la Angajatori de TOP Bucuresti

SkillShops: in cadrul acestor workshop-uri candidatii pot afla sfaturile specialistilor in recrutare, ce pozitii sunt deschise in companii, dar vor avea posibilitatea sa dezvolte si abilitati importante, precum comunicare eficienta, tehnici de negociere si vanzare, munca in echipa, stiluri de leadership, orientarea catre client, managementul timpului, metode de prioritizare si eficientizare, etc. Companii care sustin astfel de workshopuri la Angajatori de TOP Bucuresti: Accenture (Leadership - work, dedication, passion), Mc Donald’s Romania (Dezvoltarea carierei la Mc Donald's), BCR (Oameni ca ei au nevoie de oameni ca tine. Vino sa afli cum poti imbina pasiunea ta cu job-ul la BCR), Telus International Europe (Creativity and innovation workshop), DB Schenker SSC  (Understanding career paths – plan for success), Genpact (GATEWAY Trainee Program), Telekom Romania (Get ready for the interview), Hewlett-Packard (Virtual teams @HP), REWE Romania (Oportunitati de cariera la REWE Romania Penny Market), CHEP.COM (Inspiring careers - how to set your development goals and achieve them), Oracle (Landing your Oracle #dreamjob-step by step), Libra Internet Bank (incepe-ti cariera in Banking la Libra Internet Bank), Computer Generated Solutions Romania (How to approach different types of clients), Vodafone ( Your First Job @ Vodafone & Vodafone Shared Services Romania), Societe Generale European Business Services (Model de interviu comportamental pentru angajare in SG EBS), Automatic Data Processing (ADP) Romania (Be the top candidate! Win them over!), Educativa (Edmundo-Oportunitati de studii in strainatate).

TechLabs: Aceste workshop-uri vor oferi informatii despre ultimele noutati si cele mai inovatoare proiecte din domeniul IT.  Companiile care vor sustine TechLabs la Angajatori de TOP Bucuresti: IBM (The Blue Internship experience: IT&C Consultancy & Project Management si The Blue Internship experience: Programming & Databases), InCrys (Modern Project Management Approaches), Oracle (Use your #OracleTalent to get to your dream job), Ericsson Telecommunications Romania (IT for better living), Stefanini Romania (Estimating Workloads), Dell (Bring everything you are) si 1&1 (An introduction to Internet Real Estate).

TechTalks: in cadrul acestor conferinte, specialisti din companii precum IBM, BearingPoint, Bitdefender, Accenture, Intel le vor prezenta participantilor detalii  despre ultimele tehnologii utilizate si cum functioneaza acestea, dar si beneficiile, provocarile intalnite si metodologiile de lucru pe care le folosesc acestia. Conferintele TechTalks de la Angajatori de TOP Bucuresti sunt: Agile Estimating & Planning, Software Development, Web & Mobile Innovations.
Detalii despre eveniment, companiile participante si programul workshop-urilor pot fi regasite la sectiunea dedicata targului pe www.hipo.ro.

Despre Catalyst Solutions
Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.
Avand o experienta de 9 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de studenti si absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in cele mai importante centre universitare din tara), DevTalks (proiectul reuneste 350 de developeri & profesionisti IT pasionati de zonele web, mobile, cloud computing si big data), DevHacks (un hackathon de dezvoltare profesionala care isi propune sa reuneasca 300 de participanti, timp de 24 de ore, alaturi de sponsori si mentori care pot oferi suport in dezvoltarea unor aplicatii/idei valoroase pentru comunitate), Targul Virtual pentru Absolventi (proiect online de recrutare ce are loc anual si este adresat studentilor si masteranzilor care finalizeaza studiile).
 

Sursa:

Salariile din invatamant cresc cu 15%, de la 1 decembrie, dar raman la coada topului european.
Salariile din invatamant cresc cu 15%, de la 1 decembrie, dar raman la coada topului european. "Saltul va fi nesemnificativ"
Joburi cu salarii de pana la 5000 euro/luna. Cat castiga o femeie de serviciu in Suedia si un sofer de tir in Germania
Joburi cu salarii de pana la 5000 euro/luna. Cat castiga o femeie de serviciu in Suedia si un sofer de tir in Germania
ANAF angajeaza inspectori antifrauda. Ce salariu pot primi cei care ii prind pe evazionisti
ANAF angajeaza inspectori antifrauda. Ce salariu pot primi cei care ii prind pe evazionisti
Joburi cu salarii de pana la 5000 euro/luna. Cat castiga o femeie de serviciu in Suedia si un sofer de tir in Germania
Joburi cu salarii de pana la 5000 euro/luna. Cat castiga o femeie de serviciu in Suedia si un sofer de tir in Germania
ANAF angajeaza inspectori antifrauda. Ce salariu pot primi cei care ii prind pe evazionisti
ANAF angajeaza inspectori antifrauda. Ce salariu pot primi cei care ii prind pe evazionisti
VIDEO PROTVPLUS.RO
Fast-food
Al doilea cel mai mare lanț de fast-food din lume revine în România în această toamnă
Ministrul Finanțelor schimbă radical programul ”Prima Casă”. Cine mai poate lua credit
Schimbările climatice transformă Arctica într-un punct de interes pentru marile puteri
Harta puterii de cumpărare în judeţele României. Zonele sărace o duc din ce în ce mai rău
Ministerul Finanţelor a anunţat modificările la "Prima Casă". Ce praguri se vor impune
Tinerii care în loc de vacanță aleg un job de vară. Cât câștigă ca ospătari sau curieri
Banca centrala a Germaniei
Germania ar putea intra în recesiune. Avertisementul Bundesbank
Guvernul vrea să scutească Biserica de declaraţia anuală privind impozitul pe profit
În loc să le plătească dobândă, o bancă va începe să ii taxeze pe deponenți
Afacerile care au de câștigat de pe urma românilor care-și petrec vacanța în țară
Eurostat: România are din nou cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană
Economiştii se aşteaptă ca SUA să intre în recesiune. Reacția Casei Albe