Seful Netflix este foarte increzator in viitorul streaming-ului de filme: "Rivalul nostru nu este Youtube, ci somnul"

20-04-2017 12:09


Reed Hastings

CEO-ul Netflix Reed Hastings afirma ca cel mai mare rival al companiei pe care o conduce nu este Amazon sau Youtube - si nici macar traditionalii broadcasteri.

Hastings sustine ca, de fapt, nevoia omului de a dormi este cel mai mare dusman al sau.

"Stiti cum e, ia ganditi-va, cand va uitati la un show Netflix si deveniti dependenti, stati treji toata noaptea. Noi concuram cu somnul, la limita." - a spus seful gigantului de streaming de filme, potrivit The Independent.

Pe de alta parte, mai trebuie mentionat faptul ca Netflix a promis anul trecut ca va lansa optiunea de vizionare a filmelor offline, insa acum Hastings nu prea mai este de aceeasi parere.

"Impactul este destul de mic. Adica, nu stati in avioane sau masini atat de mult, desi este destul de dragut sa ai aceasta optiune cand o folosesti. Dar cel putin in Vest si in pietele de acest en, unde retelele de internet sunt puternice si destul de ieftine, aceatsa optiune este una modesta." - a spus el.

Pe viitor, nu crede ca download-urile vor mai fi atat de folosite, cum sunt acum.

"Pe masura ce retelele de internet se modernizeaza, cred ca vom vedea ca nevoia de download va scadea tot mai mult, pentru ca efectiv vei vrea doar sa dai click si sa privesti." a explicat CEO-ul Netflix.

Compania de filme online se asteapta ca in aceasta saptamana sa atinga pragul de 100 de milioane de abonati in toata lumea.

"Cu siguranta suntem invidiati de Youtube. Si este doar inceputul. Cand te uitim la Youtube ca are 1 miliard de utilizatori activi si 1 miliard de ore in fiecare zi. Cand te uiti la Facebook, cu numere de multi-miliarde, vedem ca internetul este o oportunitate fenomenala".

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO