Se pot scoate bani chiar si dintr-un hobby. Idee de afacere cu bijuterii handmade

Ultima actualizare: 04-11-2012 05:34

Un hobby costa, dar poate sa aduca si castig. Demonstratia o gasim in materialul urmator, unde oameni care trebuie sa ajunga zilnic la serviciu isi sacrifica cateva ore si pentru pasiunea lor, din care scot bani frumosi.

Fie ca transforma sticla de murano in inele sau cercei - ori fac bijuterii din hartie - toti si-au dat seama ca lucrurile originale sunt cautate de public si se vand bine.

Andreea si Iza, doua prietene din Cluj, si-au gasit repede vocatia dupa ce au terminat Facultatea de Arte. Andreea si-a transformat o camera de apartament intr-un atelier de creatie si acolo isi petrece toata ziua, topind sticla de murano din care face bijuterii.

Preturile bijuteriilor confectionate manual incep de la 10 lei si pot ajunge la 100 de lei. Pentru ca deja si-au facut cliente fidele, mai ales pe internet, cele doua creatoare de bijuterii recunosc ca in lunile bune castigul ajunge si la 1500 de euro.

Bijuterii neconventionale creeaza si Monica, o tanara educatoare din Cluj, fosta absolventa a unui liceu pedagogic. Acolo a invatat sa faca minuni cu o simpla hartie, iar acum in timpul liber face cercei si medalioane dintr-o coala. O pereche de cercei costa 6 lei, iar un set 12 lei.

Tot cu hartie lucreaza si Sorina, de profesie psiholog in Alba Iulia. Este pasionata de arta japoneza si de curand si-a deschis un butic in oras, unde clientii ii pot gasi lucrarile confectionate in stil origami: pomi de Craciun, ingerasi, tablouri - toate din hartie.

Preturile decoratiunilor se incadreaza intre 15 si 100 de lei.

Din pasiunea ei, scoate bani si doamna Viorica, fost medic veterinar in Cluj. La 67 de ani s-a apucat sa coasa costume traditionale si cele mai multe comenzi le are din Statele Unite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO