Reactii la lista datornicilor ANAF. Ce sume au de platit Robert Negoita, Regele Mihai sau fostul ministru al Finantelor

×
Codul embed a fost copiat

"Lista rusinii" ANAF arata ca romanul cu cea mai mare restanta la bugetele de stat este primarul Sectorului 3, Robert Negoita, cu o datorie restanta de 232 de milioane de lei la data de 31 martie 2016, potrivit datelor publicate de Fisc.

AICI PUTETI CONSULTA LISTA PUBLICATA DE ANAF

Pe locul doi se afla Florin Mateiu, din orasul Victoria, cu o datorie totala de aproximativ 102 milioane de lei, iar pe locul trei este Bogdan Mihai Ciortea, din Cluj Napoca, cu 21,7 milioane de lei. Pe lista ANAF cu restante la stat se mai afla George Becali si Silviu Prigoana, cu aproape patru milioane de lei fiecare, dar si omul de afaceri Cristian Tantareanu cu 2,7 milioane lei.

Fostul ministru al Finantelor Publice, Eugen Teodorovici figureaza cu o datorie de 73.702 lei, iar Daciana Sarbu, cu aproximativ 48.000 de lei. ANAF a publicat luni lista cu persoane fizice care figureaza cu restante la Fisc mai mari de 1.500 de lei, la data de 31 martie 2016, si neachitate pana in prezent. Aceasta contine 187.230 de contribuabili, care totalizeaza obligatii fiscale restante de 3,4 miliarde de lei, rezultate inclusiv din activitati economice independente sau profesii libere. Potrivit institutiei, din totalul restantelor se pot recupera, la aceasta data, circa 2,3 miliarde de lei (67,6%), relateaza Agerpres.

Reactii in urma publicarii datoriilor de catre ANAF

Victor Ciorbea: “Facem eforturi deosebite pentru achitarea datoriilor”

Citește și
Traian Basescu cu constitutia in mana
Traian Basescu: Daca ANAF vrea sa fie corect, trebuie sa publice si lista datoriilor statului catre firme si persoane fizice
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

“In legatura cu aparitia, pe lista publicata de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, a numelor Victor Ciorbea si Lacrima Ciorbea, tin sa fac urmatoarele precizari: Aceste datorii dateaza din perioada cand am avut calitatea de asociat la Societatea Civila Profesionala de Avocati ‘Ciorbea Victor & Ciorbea Lacrima’, pana la numirea in functia de Avocat al Poporului”, arata Victor Ciorbea intr-un comunicat de presa transmis marti.

Victor Ciorbea a precizat ca, in ultimii zece ani, a platit catre bugetul de stat 1.600.000 de lei, reprezentand taxe si impozite, pe langa suma de aproximativ 6.000.000 de lei, rate bancare. “Mentionez faptul ca, atat eu cat si sotia mea, facem eforturi deosebite pentru achitarea restului ramas de plata catre bugetul de stat, precum si a celorlalte datorii, indeplinindu-ne astfel, cu totala responsabilitate si buna credinta, obligatiile de cetateni", a mai aratat Ciorbea.

Udrea: Daca am vreo datorie, voi incerca sa o platesc, dar am toate conturile blocate de catre DNA

Deputatul Elena Udrea a scris, marti, pe Facebook, ca va verifica daca are intr-adevar datorii la ANAF, pentru ca nu are incredere in "acuratetea" informatiilor publicate de autoritati, insa se intreaba cum ar putea sa achite aceasta datorie avand in vedere ca DNA i-a blocat toate conturile. "ANAF zice ca nu am platit un impozit de 39.000 RON. Verific pentru ca nu am incredere in acuratetea informatiilor lor. Oricum, din cei aproape 150.000 de datornici anuntati, restanta mea ar fi nerelevanta fata de sutele, zecile de milioane ale altora. Dar chiar si asa, daca ceva a scapat contabilei mele si am o datorie, evident ca voi incerca sa o platesc", scrie Udrea."Pe de o parte statul prin ANAF imi cere sa platesc, pe de alta parte tot statul, prin DNA, imi blocheaza orice posibilitate de plata!!! Si dupa o alta norma aberanta din noul Cod de Procedura Penala, odata ce ti s-a pus sechestru, nu mai poate fi ridicat pana la sfarsitul procesului!!! Deci, intreb DNA si ANAF, in cazul in care voi constata ca am intr-adevar aceasta restanta, cum as putea sa fac plata?", scrie Udrea, pe Facebook.

Regele Mihai I a contestat obligatiile fiscale restante catre bugetul de stat, publicate de ANAF

”Obligatiile fiscale restante catre bugetul de stat ale Majestatii Sale Regelui au fost contestate, iar in acest sens o procedura judiciara este in curs de desfasurare”, se arata in raspunsul trimis de Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I agentiei de presa News.ro.

Regele Mihai I apare pe lista datornicilor la stat, cu o datorie de peste 4,1 milioane de lei

Regele Mihai I apare pe lista datornicilor publicata de ANAF, cu o datorie totala de peste 4,1 milioane de lei. Potrivit listei publicate de ANAF, regele Mihai I are obligatii fiscale principale la bugetul de stat de 1.999.187 de lei si penalitati de 2.107.948 de lei, suma totala datorata statului ajungand la 4.107.135 de lei.

Avocatul Poporului si sotia lui, membru in Baroul Bucuresti, se afla pe lista ANAF cu datorii totale de aproximativ 570.000 de lei

Victor Ciorbea apare pe lista datornicilor publicata de ANAF cu datorii totale la bugetul de stat si bugetul asigurarilor de sanatate de aproximativ 200 de mii de lei, sotia lui, Lacrima Ciorbea, fiind inregistrata cu o datorie si mai mare, de peste 370 de mii de lei. Victor Ciorbea este inscris pe lista publicata de ANAF cu o datorie la bugetul de stat de 81.007 lei la care se adauga 13.960 sumele accesorii rezultate din neplata la timp a contributiilor. Si la bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate Ciorbea inregistreaza datorii de 60.123 lei, la care se adauga sume accesorii pentru neplata la timp de 40.675 lei, astfel ca datoria la fondul asigurarilor de sanatate ajunge la 106.798 lei. In total, Victor Ciorbea ar trebui sa plateasca 201.165 lei ca sa fie la zi cu toate datoriile la ANAF. Si sotia lui Victor Ciorbea, avocata Lacrima Ciorbea, inregistreaza datorii totale de 370.714 lei. Mai exact, aceasta ar avea datorii de 185.005 lei la bugetul de stat, la care se adauga cheltuieli accesorii de 77.921 lei pentru neplata la termen. La bugetul asigurarilor de sanatate, suma datorata de sotia lui Victor Ciorbea este de 106.798, reprezentand o datorie principala de 66.123 lei si sume accesorii de 40.675 lei, relateaza News.ro.

Elena Udrea are datorii la bugetul de stat de peste 39.200 de lei
Deputatul Elena Udrea apare pe lista datornicilor persoane fizice la bugetul de stat facuta publica de catre ANAF, cuantumul total al datoriilor ei fiind de 39.232 de lei. Cea mai mare parte a datoriilor Elenei Udrea este catre bugetul de stat. Astfel, ANAF pretinde de la Elena Udrea pentru bugetul de stat 28.856 de lei ca obligatii fiscale principale la care se adauga obligatii fiscale accesorii in valoare de 226 de lei. Alte obligatii fiscale ale deputatei sunt catre Fondul national unic de asigurari sociale de stat, anume 10.150 de lei.

Dan Alexandru Condrea, patronul Hexi Pharma, apare pe lista persoanelor fizice cu datorii publicata de ANAF

Dan Alexandru Condrea, patronul Hexi Pharma, firma implicata in scandalul dezinfectantilor diluati folositi in spitale, apare pe lista datornicilor publicata de ANAF, cu datorii atat la bugetul de stat, cat si la bugetul asigurarilor de sanatate. Pe lista debitorilor - persoane fizice care inregistreaza obligatii fiscale restante la bugetul general consolidat, Condrea este trecut cu o datorie de 3.342 lei la bugetul de stat si 452 lei la sanatate.

Fostul ministru de Finante Eugen Teodorovici, pe lista datornicilor la ANAF

Senatorul Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru de Finante in Guvernul Ponta, figureaza pe lista datornicilor la stat data publicitatii de catre ANAF, cuantumul penalitatilor fiind mai mare decat al datoriei initiale. Fostul ministru de Finante trebuie sa dea la Fisc 73.702 de lei. Obligatiile fiscale principale ale lui Eugen Orlando Teodorovici se ridica la 33.782 de lei la care s-au adaugat penalitati care, in timp au devenit mai mari decat obligatiile fiscale ajungand la 39.920 de lei.

Europarlamentarul Daciana Sarbu are datorii la buget de aproape 49.000 de lei, iar Adriean Videanu de 12.000 de lei

Sotia fostului prim-ministru Victor Ponta, europarlamentarul Daciana Sarbu, are datorii la toate cele patru bugete pentru care ANAF impune obligatii fiscale, cuantumul datoriilor acesteia ridicandu-se la 48.923 de lei. Fostul ministru democrat-liberal Adriean Videanu are datorii care insumeaza 12.091 lei, conform datelor facute publice luni de ANAF. Daciana Sarbu figureaza pe lista datornicilor persoane fizice pe care, luni, a dat-o publicitatii Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Ea figureaza cu datorii la toate cele patru rubrici in care pot fi incadrati contribuabilii: bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj si Fondul national unic de asigurari sociale de stat. Daciana Sarbu a primit si penalizari pentru datoriile neplatite, insa cuantumul acestora este relativ mic. Astfel, la bugetul de stat, Daciana Sarbu trebuie sa plateasca 12.372 de lei, la care se adauga 230 de lei penalitati, dar cele mai consistente datorii le are la bugetul asigurarilor sociale: 23.202 lei obligatii fiscale principale plus 495 de lei, obligatii fiscale accesorii. Suma datorata bugetului asigurarilor pentru somaj este de 1.217 lei, dintre care 7 lei reprezinta penalitatile. Cuantumul obligatiilor catre Fondul national unic de asigurari sociale de stat este de 11.306 lei, dintre care 11.101 lei reprezinta obligatiile fiscale principale, iar 205 cele accesorii.

Adriean Videanu are datorii doar la bugetul asigurarilor de stat, 11.714 lei la care se adauga penalitati de 377 de lei.

Marian Vanghelie are aproape 88.000 de lei datorie la bugetul de stat

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie are datorii la Fisc de 87.540 de lei, astfel incat numele lui apare pe lista datornicilor persoane fizice la bugetul de stat ce a fost data publicitatii, luni, de catre ANAF. Datoriile lui Marian Vanghelie catre bugetul de stat se cifreaza la 62.400 de lei. Cum primarul nu si le-a platit la timp, au aparut penalitatile al caror cuantum este de 25.159 de lei. In total, Marian Vanghelie trebuie sa plateasca la ANAF 87.540 de lei.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
ANAF a publicat
ANAF a publicat "lista rusinii" in cazul persoanelor fizice. Verifica daca te afli printre cei 187.230 de romani cu datorii

 Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat luni lista cu datornicii persoane fizice, cu restante de peste 1.500 lei la 31 martie, fiind inregistrati 187.230 debitori.

Traian Basescu: Daca ANAF vrea sa fie corect, trebuie sa publice si lista datoriilor statului catre firme si persoane fizice
Traian Basescu: Daca ANAF vrea sa fie corect, trebuie sa publice si lista datoriilor statului catre firme si persoane fizice

Fostul presedinte Traian Basescu afirma, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca daca ANAF vrea sa fie corect trebuie sa publice si lista datoriilor statului fata de firme si persoane fizice.

Facebook si Google, investigate de Fisc. Presedinte ANAF: Verificam daca veniturile de aici sunt vizibile si declarate
Facebook si Google, investigate de Fisc. Presedinte ANAF: Verificam daca veniturile de aici sunt vizibile si declarate

Facebook, Google si alte companii din industria online, care nu sunt inregistrate in Romania, sunt investigate de ANAF, potrivit presedintelui institutiei Dragos Doros.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.