Efectele modificari RCA: polita s-ar putea scumpi, iar asigurarea CASCO risca sa dispara

Ultima actualizare: 30-10-2012 17:16

Schimbare majora la polita obligatorie de raspundere civila, RCA, pe scurt. De anul viitor, in caz de accident, soferii pagubiti vor putea sa-si repare masina pe banii companiei la care au incheiat aceasta polita.

Asta inseamna ca nu mai sunt la mana firmei care l-a asigurat pe vinovat si care de multe ori, cauta motive sa nu plateasca despagubirea. Exista insa si efecte negative: polita RCA s-ar putea scumpi, iar expertii cred ca modificarea va duce la disparitia asigurarii facultative.

Asaltata cu plangeri din partea soferilor care nu erau despagubiti in baza politei RCA, Comisia care supravegheaza piata asigurarilor schimba regulile jocului.

In prezent, pagubitul cere polita RCA de la soferul vinovat. Ulterior, compania care a emis aceasta asigurare va plati pentru repararea masinii.

De anul viitor, insa, daca ati fost lovit, puteti merge la compania de la care ati cumparat propria polita RCA. Ea va plati reparatiile si ulterior isi recupereaza banii de la asiguratorul soferului vinovat.

Oficialii spera ca proprietarii masinilor nu vor mai cumpara cele mai ieftine polite, ci vor merge la companiile care despagubesc repede si acopera toate daunele. Din acest moment apar problemele.

Cu alte cuvinte, trebuie sa ne asteptam la scumpiri ale politei RCA.

In plus, asiguratorii cred ca noul sistem va duce la disparitia politei CASCO, asa cum s-a intamplat in Italia.

Noul sistem de asigurare va intra in vigoare de la inceputul anului viitor, dupa ce va fi discutat cu toate companiile de profil.

Citeste si: 8 lucruri care nu trebuie sa lipseasca din masina unui parinte

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO