Au furat banii destinati unui copil bolnav. Trei indivizi s-au dat drept inspectori ANAF si au fugit cu 5 milioane de lei

Dată publicare: 31-03-2015 08:14
Dată actualizare: 03-04-2015 07:03


Membrii unei asociatii umanitare care strangeau bani pentru un copil bolnav au fost pacaliti de trei falsi inspectori ANAF.

Oamenii au fost luati la intrebari de doua femei si de un barbat care le-au cerut actele si banii, apoi le-au spus ca trebuie sa mearga impreuna la sediul organizatiei pentru alte verificari.

Pe drum insa, reprezentantii asociatiei i-au pierdut in trafic pe presupusii inspectori si au sunat la politie pentru a afla cum pot da de ei.

Nu mica le-a fost mirarea cand au aflat ca de fapt au avut de-a face cu niste sarlatani care au fugit cu banii, dar si cu actele asociatiei.

Pagubita: "Suntem in regula, doamna! Stati imediat! N-am mai cerut legitimatie. Deja mapa colegului meu era la el in mana cu chitantier si banii. Bateau banii cu chitantierul ultimul leu."

Rodica Koskodar este presedintele Asociatiei Umanitare Salvati Copiii Neajutorati din Hunedoara. Ea povesteste ca statea de vorba cu pelerinii care mergeau spre Manastirea Prislop pentru a-i convinge sa doneze bani pentru un copil in varsta de sapte ani, cand a fost luata la intrebari de falsii inspectori ANAF.

Pagubita: "Uitati masina politiei! Ca erau de aici pana in poarta! Nu ca trebuie sa vina aia economica! Stiam de fapt ca pe noi ne controleaza politia economica nu circulatia! Normal ca am crezut mai tare."

Dupa ce le-au controlat actele, presupusii inspectori le-au spus sa-i urmeze cu masina la sediul asociatiei pentru a continua verificarile.

Rodica Koskodar, presedintele asociatiei umanitare: "Ni s-au luat 2 chitantiere, 3 mape, mapa originala a firmei, ni s-a luat suma de 5 milioane de lei."

La un moment dat insa, membrii asociatiei s-au pierdut in trafic, asa ca au sunat la politie, de unde au aflat ca au avut de-a face cu niste impostori.

Subcomisar Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara: "Colegii mei au intocmit un dosar de cercetare penala, pentru comiterea infractiunii de inselaciune. Se efectueaza cercetari in vederea identificarii celor 3 persoane suspecte, dar si a recuperarii prejudiciului cauzat."

Reprezentantii ANAF atrag atentia ca inspectorii aflati pe teren au tot timpul asupra lor legitimatiile de serviciu, cu nume si fotografie, dar si insigna si pot prezenta ordin de serviciu in baza caruia efectueaza controlul.


VIDEO PROTVPLUS.RO