Klaus Iohannis: "Creşterea salariului minim, o necesitate şi se va realiza"


Ultimul update: Marti 26 Noiembrie 2019 14:05
Data publicarii: Marti 26 Noiembrie 2019 12:51
Categorie: Stiri Economice

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că salariul minim va fi majorat, deoarece este vorba despre o măsură necesară.

 

"Creşterea salariului minim este nu doar o solicitare a sindicatelor, este o necesitate şi se va realiza. Despre aceste detalii vă vor spune mai multe lucruri cei din Guvern, care se ocupă concret de aceste chestiuni. Dar le-am discutat, în sensul că am dosit să fiu informat de la sursă despre aceste lucruri", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a susţinut, totodată, că va fi dificil de realizat încadrarea în limita de 3% de deficit bugetar anul viitor, în condiţiile în care este nevoie de bani şi pentru plata unor majorări stabilite de guvernarea anterioară, dar şi pentru investiţii publice.

"Am discutat (...) puţin şi despre bugetul pentru anul 2020. Nu ştiu dacă se va putea ajunge cu deficitul în marja de 3%, probabil la Finanţe se va lucra în continuare pe buget, însă trebuie să fim realişti. Guvernele de până acum au făcut tot felul de promisiuni, s-au stabilit inclusiv prin lege anumite majorări şi acestea nu pot fi ignorate sau neglijate. Oamenii au aşteptările lor şi acestea nu trebuie înşelate. Pe de altă parte, este nevoie de reluarea unui program serios naţional de investiţii publice, care cu siguranţă va ajuta economia naţională. Deci, din acest punct de vedere, deocamdată, situaţia bugetului pe 2020 este una complicată şi vom mai discuta pe această chestiune", a spus Klaus Iohannis.

Anunțul premierului Orban despre majorarea salariului minim. ”Căutăm o soluţie
Cei patru vicepreședinți ai ANAF, demiși. Ce a decis Orban
Guvernul, la un pas de o decizie privind salariul minim. Cele 3 scenarii posibile
VIDEO PROTVPLUS.RO