Iohannis, îngrijorat din cauza scumpirii energiei: ”Sunt necesare măsuri care să protejeze și economia”

Ultima actualizare: 07-10-2021 12:50
Klaus Iohannis
Pro TV

Președintele Klaus Iohannis vrea să ceară Uniunii Europene să intervină pentru adoptarea de măsuri care să combată efectele negative ale scumpirii tarifelor din energie.

Aflat într-o vizită la Centrala Nuclearelectrica de la Cernavodă, șeful statului a decalarat că scumpirea energiei va fi resimțită de toate economiile europene, cu implicații profunde pentru nivelul de trai.

De asemenea, Iohannis a precizat că, deși în România există câteva măsuri destinate protejării populației - precum Legea consumatorului vulnerabil sau Ordonanța de urgență privind compensarea facturilor clienților casnici - nu este suficient.

Sunt însă necesare, în continuare, măsuri eficiente care să protejeze și economia, întreprinderile mici și mijlocii, firmele din industrie și companiile mari, a căror competitivitate este puternic afectată prin scumpirea produselor energetice” - a declarat șeful statului.

Premierul demis: Prețurile la gaze și electricitate vor fi plafonate

 

Prețurile la gaze și electricitate vor fi plafonate - a promis Florin Cîțu, la o zi după ce a fost demis în Parlament.

Însă hotărârea ar urma să fie luată în prima ședință a Guvernului, după rezolvarea crizei politice, adică după învestirea noului Executiv.

Premierul demis nu a precizat dacă plafonarea se va aplica la furnizori - cei care livrează energia consumatorilor - sau la producători.  

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO