Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este încă nevoie de multe măsuri pentru a fi siguri că în România nu va fi criză alimentară.    

Șeful statului a precizat că, "în perioada următoare", Guvernul va veni cu astfel de măsuri pentru sprijinirea producţiei şi asigurarea unor rezerve.

"Măsurile luate până acum sunt primele măsuri, ele sunt în regulă, dar sunt încă insuficiente. E nevoie de încă destul de multe măsuri pentru a avea siguranţa că în România nu vom avea o criză alimentară, în special că nu vom avea creşteri peste măsură la preţurile pentru alimente. Am discutat cu premierul aceste chestiuni, există o preocupare serioasă pentru aceste chestiuni şi în perioada următoare vor veni noi măsuri care vor sprijini producţia şi, pe de altă parte, vor crea anumite rezerve care pot fi folosite atunci când situaţia se complică", a afirmat şeful statului.

El a precizat că există depozite pentru stocarea alimentelor, "doar că înăuntru e încă puţin".

Klaus Iohannis a făcut aceste declarații la finalul vizitei de la Şcoala gimnazială nr. 11 din municipiul Buzău, în contextul Zilei Mondiale a Mediului şi Zilei Învăţătorului.