In aceasta perioada, colindatorii profesionisti au agenda incarcata pana dupa Anul Nou. Cat se castiga la o singura cantare

Dată publicare: 26-12-2014 18:48
Dată actualizare: 29-12-2014 07:02


In cea mai vesela perioada din an, colindatorii profesionisti au agenda incarcata pana dupa Anul Nou. Sunt cautati in special de proprietarii de hoteluri si pensiuni, care vor sa-si incante oaspetii.

Pe langa nuci, covrigi si dulciuri, uratorii primesc de cele mai multe ori si bani. Pentru ca spectacolul sa iasa bine, iar recompensa sa fie pe masura, artistii isi petrec ore intregi in sala de repetitii. Cativa copii din Busteni se reunesc la fiecare sfarsit de an, imbraca straiele populare si pornesc la colindat. Se sfiesc sa spuna cat cer pentru o cantare, insa e sigur doar ca nu-i poti asculta fara o programare facuta din vreme. Nici nu e de mirare. Spectacolul lor suna dumnezeieste, acompaniati de mandolina, si cand danseaza n-ai cum sa nu te prinzi in hora lor.

Nici fetele din corul Alegretto de la Sibiu n-au vreme sa se plictiseasca. Profesioniste si perfectioniste, fetele repeta de zor, pentru ca prestatia lor sa fie fara cusur. Pentru un recital de jumatate de ora, formatia este recompensata cu 100 de euro.

Gheorghe Stoica, dirijorul corului Alegretto Sibiu: "Am avut si fete care, de Craciun, le-am imbracat din cap pana in picioare, cand au fost ani buni. Cu banii castigati la colindat? Da, da! Pantofi, tot, tot!"

Concurenta le face corul Scolii Populare de Arta.


VIDEO PROTVPLUS.RO