Grindeanu: "Imi face placere sa anunt ca azi e o zi proasta pentru toti acei apostoli ai austeritatii"

20-04-2017 18:41

sorin grindeanu inquam

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, joi, in debutul sedintei Executivului, ca potrivit celor mai recente date ale Ministerului Finantelor, in primele trei luni ale acestui an a fost inregistrat un excedent bugetar de peste 1,64 miliarde lei.

Ceea ce reprezinta 0,2% din PIB si ca s-au creat 62.000 de noi locuri de munca in primele luni ale anului, conform News.ro

”Imi face placere sa va anunt ca azi e o zi proasta pentru toti acei apostoli ai austeritatii si anume: am primit cele mai recente date de la Ministerul Finantelor si nu numai si pot sa va anunt ca in primele trei luni ale anului avem excedent bugetar.

Concret, ultimele estimari ale executiei bugetare aferente primului trimestru arata ca vom inregistra un excedent de peste 1,64 de miliarde de lei, adica 0,2% din PIB”, a anuntat premierul Sorin Grindeanu la inceputul sedintei de guvern.

Seful Executivului a precizat ca veniturile totale la bugetul general consolidat vor fi cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decat in trimestrul I al anului 2016, ceea ce inseamna o crestere de 7,2%.

”Colectarea TVA a crescut in februarie cu 2,5% fata de februarie anul trecut si cu 8,9% in martie 2017 comparativ cu martie 2016”, a mai afirmat prim-ministrul.

De asemenea, el a mai anuntat ca s-au creat 62.000 de noi locuri de munca in primele luni ale anului, Romania ajungand astazi la o rata a somajului "minim istoric" in ultimii 27 de ani.

”Sunt cateva argumente care ne dau incredere ca ne vom atinge obiectivele pe care ni le-am asumat cu totii. Sunt lucruri care sa ne bucure pe fiecare dintre noi, indiferent de ceea ce poate unii isi doresc sau nu”, a conchis Grindeanu.
 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO