Declaratia surprinzatoare a cancelarului Austriei. Ce corporatii platesc taxe mai mici decat o toneta cu carnati


Ultimul update: Miercuri 07 Septembrie 2016 06:55
Data publicarii: Duminica 04 Septembrie 2016 13:43
Categorie: Stiri Economice
taxe

Amazon si Starbucks platesc taxe mai mici in Austria decat o toneta locala care vinde carnati, a declarat cancelarul Christian Kern.

Fiecare cafenea vieneza, fiecare toneta cu carnati platesc taxe mai mari in Austria decat o companie multinationala”, a adaugat Kern.

El a mai spus ca tarile din Uniunea Europeana care pretind taxe mai mici pentru corporatii compromit structura pe care se bazeaza Uniunea: “Ceea ce fac acum Irlanda, Olanda, Luxemburg si Malta reprezinta o lipsa de solidaritate fata de restul economiei europene”, conform BBC

El a felicitat Comisia Europeana pentru decizia recenta de a obliga compania Apple sa plateasca taxe de 13 miliarde de euro Irlandei.

Marti, Comisia Europeana a decis, dupa o lunga investigatie, ca Apple trebuie sa plateasca in compensatie 13 miliarde de euro, cu dobanda aferenta, Guvernului Iralandez.

Kern a mai precizat ca Facebook si Google produc din vanzarea produselor lor peste 100 de milioane de euro, fiecare, in Austria: ”Ei au monopol pe publicitate, dar nu platesc taxe aferente corporatiilor”.

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO