Dacia ar putea opri productia cateva zile. Afla aici motivul

Dată publicare: 06-04-2011 00:16
Dată actualizare: 07-05-2012 20:23


Dacia Duster

Activitatea Automobile Dacia ar putea fi intrerupta, dupa Paste, cel mai probabil pentru o saptamana, intrucat furnizorii de piese au probleme de aprovizionare cu firmele din Japonia, dupa seismul urmat de valurile tsunami.

"Catastrofa din Japonia are urmari foarte grave pentru industria constructoare de masini din Europa. Se estimeaza ca in Europa peste 600.000 de masini nu se vor fabrica din aceasta cauza. Nici Dacia nu va fi ferita de aceaste urmari ale catastrofei din Japonia. Dacia a avut si va avea si anul acesta comenzi la nivelul anului trecut. Sunt firme furnizoare pentru Dacia, de componente pentru Dacia care nu primesc componentele din Japonia si ca atare Dacia este nevoita sa-si adapteze programul de lucru pe urmatoarele luni. Masura care se va lua dupa Paste este doar prima dintr-o serie de masuri care trebuie luate", a declarat vicepresedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.

El nu a dat detalii despre programul de lucru in urmatoarele luni. "Pentru urmatoarele luni avem prevederi contractuale si vom gasi raspuns la toate intrebarile. Este obligatoriu sa facem, pana la finalul anului, masinile pe care le-am prognozat pentru anul 2011. Asta inseamna ca in ultima parte a anului vom lucra foarte intens", a aratat Iordache.

Contactati de Mediafax, reprezentantii Dacia au declarat ca este posibila intreruperea activitatii, o decizie urmand sa fie luata in urmatoarele zile.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO