Cozi interminabile la plata impozitelor, în Timișoara și Arad: ”După aceea primim penalizări”


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 15 Ianuarie 2018 16:52
Categorie: Stiri Economice

În mai multe oraşe din ţară s-a dat luni startul la plata impozitelor pentru 2018. La Timsioara şi Arad s-au format cozi, deşi ghişeele au funcţionat la capacitate maximă.

Oamenii au preferat să aştepte, însă, ca să îşi achite datoriile încă din prima zi de plată.

La Direcţia Fiscală din Timişoara, oamenii s-au aşezat la coadă încă de dimineaţă.

"Aşteptăm, că nu avem încotro, că după aceea primim penalizări, că mai plecăm şi nu avem ce să facem", spune un contribuabil.

Reprezentanţii Direcţiei Fiscale spun că plata impozitelor se poate face şi online, însă mulţi preferă şi acum să plătească direct la ghişeu. Mai ales persoanele în vârstă.

Adrian Bodo, director Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara: "Mediul online este extrem de prietenos, în sensul că nu avem doar facilitatea de a achita impozitele. În mediul online putem să desfăşurăm toate activităţile pe care le avem în relaţia cu contribuabilul, de la depunerea declaraţiilor, de la informări, comunicarea actului administrativ. Ultima ar fi plata."

Şi la Arad a fost prima de plată a impozitelor.

Pavel Neamțiu,  director Direcţia Venituri Primăria Arad:  ”Recomandăm să se plătească online, pentru evitarea cozilor la ghişee. Impozitele au rămas la nivelul anului trecut. Se poate plăti şi cu pos-ul la ghişeu, avem mai multe puncte de lucru deschise."

Cei care îşi plătesc dările până în 31 martie beneficiază de o reducere de 10 la sută.

Aleșii schimbă impozitul auto. Proprietarii de mașini puternice ar putea plăti de 12 ori mai puțin
VIDEO PROTVPLUS.RO