Ion Tiriac ramane pe primul loc in topul celor mai bogati romani. Cat a mai castigat intr-un an si surprizele din clasament

Ultima actualizare: 13-11-2016 17:50

Bogatii Romaniei au adunat, in total, peste 21 de miliarde de euro. Un angajat cu salariu mediu ar trebui sa munceasca 5 milioane de ani ca sa ajunga la aceasta performanta.

Top 300 cei mai bogati romani este condus pentru al treilea an de Ion Tiriac, cu o avere estimata la 1,6 milarde de euro. Ioan Niculae, eliberat recent din inchisoare, se afla pe locul 3, chiar daca a pierdut aproape 100 de milioane de euro fata de anul trecut.

Omul de afaceri Ion Tiriac deschide lista celor mai bogati 300 de romani, top realizat de Capital, cu o avere estimata la un miliard si 600 de milioane de euro.

A fost un an bun pentru Tiriac, daca ne gandim ca are cu 100 de milioane mai mult fata de 2015. Cu afaceri in imobiliare, auto, servicii bancare, Tiriac ar vrea sa isi dezvolte afacerea, dupa cum scrie presa internationala, cumparand Canalejas din Madrid. Este un complex imobiliar format din sapte cladiri istorice ce vor deveni centru comercial cu o suprafata de 16.000 de metri patrati si un hotel de lux.

Pe locul 2, cu o avere evaluata la 920-950 de milioane de euro, apar numele celor doi frati Paval, Dragos si Adrian, fondatorii DEDEMAN. Infiintata acum 24 de ani, compania care este specializata in vanzarea de materiale de constructii si amenajari interioare a ajuns de la un angajat si un butic de 16 metri patrati la 8.700 de angajati si 44 de magazine in 38 de orase.

Banii s-au inmultit in conturile fratilor Paval cu cel putin 50 de milioane de euro fata de anul trecut.

Ioan Niculae, proprietarul Interagro, in schimb, a "saracit". In urma cu 3 ani conducea topul bogatilor Romaniei, cu 1,7 miliarde de euro. In acest moment, ocupa pozitia 3, cu o avere de 600-700 de milioane de euro, cu aproape 100 de milioane de euro mai putin fata de anul trecut. Patronul Astra Giurgiu a fost in inchisoare pana in vara acestui an, cand a fost eliberat conditionat.

In schimb, George Becali a mai urcat un loc fata de 2014. Iesit din inchisoare, Becali a devenit mai cumpatat in sustinerea echipei de fotbal Steaua, care nu a mai performat in competiile internationale pentru a-i aduce bani. El si-a investit banii in terenuri si case. Cele 280-300 de milioane de euro l-au propulsat pe locul 9 in topul intocmit de revista Capital.

In total, cei 300 de romani bogati aduna 21 de miliarde de euro, in crestere cu 5 procente fata de anul trecut. Cei mai multi avuti sunt din Bucuresti-Ilfov. Publicatia a realizat si topul femeilor de succes, pe locul 3 aflandu-se Laura Codruta Kovesi, sefa DNA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO